088 020 3000Bereikbaar tot 18:00 uur
Schoondijke
Zonnepanelen in Schoondijke

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Schoondijke

De inwoners van gemeente Schoondijke verduurzamen. Er is dan ook een stijging in het aantal zonnepanelen in de gemeente. De gemeente Schoondijke ligt qua duurzaamheid op het gebied van zonnepanelen iets achter op het provinciale gemiddelde maar doet het beter dan buurtgemeenten Terneuzen en Middelburg.

Het energielabel van de gemeente Schoondijke is F, dus dit kan ook nog verbeterd worden. Maar aangezien de inwoners aan het verduurzamen zijn en de gemeente duurzaamheid stimuleert moet dit zeker goed komen. Er zijn al inwoners van de gemeente Schoondijke blij gemaakt met zonnepanelen door Zonneplan.

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Schoondijke:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Schoondijke kende afgelopen jaar 1077 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Schoondijke zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Schoondijke ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Schoondijke kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Schoondijke

Al 565 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Sluis gingen je voor.

Veel woningen geschikt voor zonnepanelen in gemeente Schoondijke

Er zijn veel woningen in de gemeente Schoondijke die geschikt zijn voor de plaatsing van zonnepanelen. Alleen de inwoners van een van de kleinste steden van Nederland, Sint Anna ter Muiden, moeten opletten. Door de Middeleeuwse historie van de plaats heerst er een beschermd stadsgezicht in de gehele plaats. Hierdoor is er een vergunning benodigd voor het plaatsen van zonnepanelen. De rest van de gemeente Schoondijke kent geen beschermd stadsgezicht en kan er zonder vergunning overgegaan worden tot de aanschaf van zonnepanelen.

Groeimogelijkheden voor gemeente Schoondijke

Er zijn in de gemeente Schoondijke geschikte daken voor zonnepanelen en op van deze daken zijn al zonnepanelen geplaatst. Dit komt neer op 6,3%. Het gemiddelde van de provincie Zeeland ligt op 6,46% dus gemeente Schoondijke loop hier iets op achter. Maar gezien de vele geschikte daken in de gemeente Schoondijke en het doel van de gemeente om per jaar 3% te bezuinigen op energie, liggen er nog groeimogelijkheden. Zonneplan wil graag samen met jou deze mogelijkheden benutten om naar een duurzamere gemeente te gaan.


Schoondijke in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Schoondijke steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Sluis er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Sluis

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!