088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Schalkwijk
Zonnepanelen in Schalkwijk

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Schalkwijk

In Schalkwijk zijn zonnepanelen populair. Naast huishoudens kiezen ook steeds meer bedrijven voor zonne-energie. OBS de Bijenkorf heeft bijvoorbeeld al 125 zonnepanelen op het dak liggen. Ook steeds meer inwoners van Schalkwijk hebben zonnepanelen op hun woning. Dit scheelt ze maandelijks op de energierekening. Ben je benieuwd hoeveel ze besparen?

Afgelopen jaar hebben de inwoners van Schalkwijk in totaal bespaard. Dit komt neer op een gemiddelde besparing van €1.027 per huishouden. Op dit moment bezit van de huishoudens met een geschikt dak in Schalkwijk over zonnepanelen. Misschien ben jij één van de gelukkigen die nog kan profiteren van de zon. Kom erachter via onze gratis postcodecheck.

Nadat je de postcodecheck hebt gedaan via onze website, bespreek je samen met een van onze persoonlijke adviseurs jouw wensen en behoeften. De adviseur maakt, speciaal voor jouw dak, een volledig dakplan. Deze vind je terug in jouw zonneplan, net zoals de kosten en opbrengsten.

Waarom juist nu zonnepanelen in Schalkwijk:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Schalkwijk kende afgelopen jaar 1032 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Schalkwijk zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Schalkwijk ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Schalkwijk kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Schalkwijk

Al 4.149 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Houten gingen je voor.

Geschikte daken in Houten

Zonneplan doet onderzoek naar de daken van Schalkwijk . Zonneplan bekijkt elk dak afzonderlijk en beoordeelt de geschiktheid van het dak. Uit het onderzoek blijkt dat er daken geschikt zijn voor zonnepanelen. Een grote kans dat jouw dak geschikt is! In gemeente Houten is geen sprake van beschermd stadsgezicht. Je hebt geen vergunning nodig van de gemeente om zonnepanelen te laten plaatsen: je kunt dus gemakkelijk een aanvraag bij Zonneplan doen!

Wat ook erg handig is om te weten, is dat je kook kunt investeren in zonnepanelen zonder eigen kapitaal! Hoe kan dit? Er is een Duurzaamheidslening beschikbaar. Door gebruik te maken van deze regeling ga je er vanaf dag één al op vooruit, en kun je alsnog starten met het opwekken van jouw eigen zonne-energie. Meer over de Zonneplan Duurzaamheidslening.

Schalkwijk energieneutraal

Gemeente Houten vindt duurzaamheid belangrijk. De doelstelling is om in 2050 energieneutraal te zijn. Hiervoor moet alle gebruikte energie zelf opgewekt worden op een duurzame manier. Dit kan bijvoorbeeld met zonne-energie en warmtepompen. Veel inwoners dragen al bij aan een duurzamer Houten.  Je kunt naast het opwekken van eigen energie met zonnepanelen ook zelf stappen nemen om te besparen en duurzamer te leven. Zo kun je met verschillende apparaten in je huis je energierekening enorm omlaag halen! Meer over besparen met je eigen apparaten. Doe jij ook mee?


Schalkwijk in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Schalkwijk steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Houten er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Houten

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!