0475-227022Bereikbaar tot 20:30 uur
Roermond
Zonnepanelen in Roermond

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Roermond

Roermond is duurzaam bezig! Veel daken in gemeente Roermond hebben al Zonnepanelen. Zo heeft de woontoren “Manhattan” al 120 zonnepanelen op het dak liggen. Goed bezig! De keuze voor zonnepanelen is niet gek natuurlijk, want je bent niet alleen duurzaam bezig maar je bespaard ook nog eens op je energierekening.

Roermondenaren kiezen steeds vaker voor zonnepanelen. Hiermee dragen ze bij aan een beter milieu én besparen ze ook nog eens op de energierekening! Zo bespaart een huishouden in Nederland gemiddeld maar liefst €1.143 euro per jaar. Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning? Doe dan de gratis dakcheck!

Nadat je de dakcheck hebt gedaan, neemt één van onze adviseurs contact met je op. Deze adviseur maakt, aan de hand van dat gesprek, een dakplan speciaal afgestemd op jouw dak. Het dakplan en informatie over de materialen vind je terug in jouw Zonneplan. Ook staan hierin de kosten en de opbrengsten die onze zonnepanelen jou gaan opleveren. Wij helpen je graag om eenvoudig de stap naar zonne-energie te maken!

Waarom juist nu zonnepanelen in Roermond:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Roermond kende afgelopen jaar 1108 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Roermond zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Roermond ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Roermond kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Roermond

Al 4.882 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Roermond gingen je voor.

Zonnepanelen installateur Roermond

Ben je op zoek naar een vakkundige zonnepanelen installateur in Roermond of omgeving? Onze installateurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy. Daarnaast werken ze volgen de NEN-3140 normen en zijn ze voorzien van een VCA-certificering. Nadat jij akkoord gaat met jouw persoonlijke Zonneplan, kun jij met de zelfplanner zelf een datum prikken wanneer onze ervaren monteurs of installatiepartners langskomen om de zonnepanelen te plaatsen.

Direct na het installeren beginnen jouw zonnepanelen de eerst opbrengsten op te wekken. Via de app heb je ook altijd live inzicht in de opbrengsten van jouw systeem. De app staat namelijk via een versleutelde verbinding in contact met jouw slimme meter. Zo kun je makkelijk jouw opbrengsten vergelijken met die van gisteren of die van de buren.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Roermond

Er zijn nog veel daken geschikt voor zonnepanelen, maar liefst 56%. Wat goed is om te weten is dat er in het centrum van Roermond en het dorp Asselt sprake is van een beschermd stadsgezicht. Dit houdt in dat er op deze plek een vergunning nodig is voor het plaatsen van Zonnepanelen. Voor de rest van de gemeente is dit niet het geval en kunnen de panelen zonder vergunning geplaatst worden!

Op dit moment zijn de zonnepanelen waar we mee werken compleet zwarte zonnepanelen met een maximaal vermogen van 400wattpiek. Dat betekent dat één paneel gemiddeld 320 kWh per jaar oplevert in Roermond .

Zonnepanelen kopen in Roermond

De gemeente heeft als doel dat in 2050 Roermond klimaatneutraal is. Er zijn al een aantal initiatieven binnen de gemeente. Het Citaverde College in Roermond krijgt bijvoorbeeld een gloednieuw, duurzaam schoolgebouw. Verder is duurzaamheid een van de speerpunten in de gemeenteraad van Roermond. Veel Roermondenaren zijn ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 4.882 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Roermond . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Roermond ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Roermond .

 

Roermond gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Roermondenaren voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Roermond !

Vragen over zonnepanelen in Roermond

 • Waarom zonnepanelen kopen in Roermond?

  Zonnepanelen kopen in Roermond heeft voordelen. Op steeds meer daken in Roermond liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Roermond?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Roermond . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Roermond?

  In Susteren hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook twee lokale Zonneplan partners. Brunschot Solar Techniek uit Swalmen en Ultra Solar uit Roermond. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

   


Roermond in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Roermond steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Roermond er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Roermond

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!