088-0203000 Open om 08:30 uur

Zonnepanelen Roermond

 • Verdien gemiddeld € 712 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Ontdek wat u gaat verdienen

Postcode
Huisnr
Toev
Binnen 60 seconden geregeld

3956 inschrijvingen

Deelnemers van het project

€ 422.400 besparen

Elk jaar samen besparen

32777 bomen

CO2 omgezet in bomen

Zonnepanelen in Roermond

Onze installatieteams staan te popelen om Roermond te verduurzamen en Roermond te voorzien van zonnepanelen. Inwoners uit de gemeente kunnen namelijk flink besparen met zonne-energie.

Benieuwd hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Of bent u nieuwsgierig hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen? Vraag dan nu gratis informatie aan! Na uw aanvraag worden al uw vragen door een zonnepanelenadviseur beantwoord. U ontvangt een persoonlijk Zonneplan en daarna beslist u of u ook voor een stralend dak wilt gaan!

Benieuwd hoeveel zonnepanelen er al in gemeente Roermond liggen? En hoe Roermond ervoor staat in vergelijking met de andere gemeenten in Nederland?

 • In de hele gemeente zijn er al 1.335 koopwoningen met zonnepanelen. Dit is 13% van het aantal geschikte koopwoningen voor zonnepanelen.
 • Al +2.299 inwoners uit de gemeente Roermond hebben bij ons een aanvraag voor zonnepanelen gedaan.
 • Gemiddeld hebben inwoners uit de gemeente 12 zonnepanelen op het dak liggen. Daarmee halen zij 14% rendement uit hun investering.

Een tevreden klant uit de gemeente Roermond

Erg tevreden met mijn nieuwe zonnepanelen. Goed advies gehad en de communicatie tussen de medewerker en mij verliep soepel. De installatie verliep ook naar wens. Al met al dik tevreden.

76% van de daken is geschikt

In Roermond is 76% van alle koopwoningen geschikt voor zonnepanelen. Uw dak is waarschijnlijk ook geschikt. Maak een mooie stap en verduurzaam uw gemeente Roermond met zonnepanelen.
In Roermond is er beschermd stadsgezicht voor de straten: Wilhelminasingel, Grotekerkstraat, Buitenop, Looskade, Kraanpoort, Koolstraat, Brugstraat, Molenstraat, Varkensmarkt, Bergstraat, Neerstraat, Paredisstraat, Pelserstraat, Bakkerstraat, Zwartbroekstraat, Schuitenberg, Mariagardestraat, Kruisherenstraat, Kloosterwandstraat, Graaf Gerardstraat, Munsterplein, Steenweg, Munsterstraat, Schoenmakersstraat, Biggenmarkt, Pastoorwal, Wernerstraat, Sint Jansstraat, Lindanusstraat, Pollartstraat, Hamstraat, Stationsplein, Veldtstraat, Leliestraat, Dionysiusstraat, Bethlehemstraat, Sint Jansstraat, Swalmerstraat, Puylegats, Steegstraat, Venlosepoort, Voogdijstraat, Godsweerderstraat, Begijnhofstraat, Jo Hansenstraat, Veldstraat, Schoolstraat, Knevelsgraafstraat, Wilhelminaplein, Godsweerdersingel, Willem II Singel, Akcros, Voorstad Sint Jacob, De Ster, Achter de Ster, Overbrugge, Vismarkt, Sint Jacobslaan en Roerkade. In Herten is er een beschermd dorpsgezicht voor de Marktstraat en Maasstraat en in Swalmen geldt een geschermd dorpsgezicht voor de Hollestraat.

Een beschermd stads of dorpsgezicht houdt in dat er voor het plaatsen van zonnepanelen een vergunning aangevraagd moet worden. Het is dus wel mogelijk om zonnestroom op te wekken met zonnepanelen.

In de rest van de gemeente kunnen de zonnepanelen geplaatst worden zonder vergunning.

Roermond in 2050 klimaatneutraal

Gemeente Roermond gaat voor duurzaam. Het streven is om een prettige en leefbare omgeving te worden. Daarom is het de doelstelling om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Al 13% van de koopwoningen in Roermond profiteert van zonne-energie. Dit is echter te weinig om in 2050 klimaatneutraal te worden. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar dit wil niet zeggen dat het onmogelijk is! Mede door het grote aantal geschikte daken is zonne-energie een kansrijke optie om te verduurzamen.
Om inwoners te helpen met verduurzamen heeft de gemeente een aantrekkelijke lening beschikbaar gesteld. Deze lening heeft een laag rentepercentage, waardoor u waarschijnlijk meer opbrengt met uw panelen dan u betaalt aan rente. De keuze voor zonnepanelen is dan makkelijker gemaakt. Lees hieronder meer over deze lening.


Stimuleringslening Roermond

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol binnen de provincie Limburg. Om die ambitie te stimuleren kunnen de inwoners van de provincie Limburg gebruik maken van de stimuleringslening Limburg. De Stimuleringslening is een lening waarmee u de aanschaf van zonnepanelen kunt financieren:

 • Provinciale regeling
 • Lenen van €2.500,- tot €25.000,-
 • Aantrekkelijke rente van 2%
 • Looptijd van 10 of 15 jaar
 • Volledig in te zetten voor 1 maatregel
 • Altijd boetevrij aflossen (minimaal €250,-)
 • Leeftijdsgrens van de aanvrager is 75 jaar

Wilt u meer informatie over de stimuleringslening Roermond, dan kunt u een kijkje nemen:op de website van de provincie of op de website van het SVn.

De gemeente Roermond heeft een energieloket, hier kunt u meer informatie vinden over duurzaamheid binnen de gemeente: klik hier voor het energieloket

Zonneplan bekijkt voor u de mogelijkheden

Zonneplan aanvragen

104 reviews van mensen uit de omgeving van Roermond

Gemiddeld
9,1
9.0
Het gaat allemaal vanzelf met de zonnepanelen en we hoeven er niks voor te doen. Ondanks de donkere dagen hebben we hele goede opbrengsten die mooi gelijk lopen met de prognose.
Gekozen voor SolarEdge SE3680 HD Wave en Trina Solar 275 Wp Poly

8.0
Zonnepanelen zijn voor mij een stukje duurzaamheid, maar ik vind het vooral fijn dat mijn vaste lasten een stuk gedaald zijn. De installatie is via Zonneplan heel goed verlopen. Ik ben dik tevreden.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 300 Wp All Black

8.0
-
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 295 Wp All Black

8.0
Ik ben blij met de afwerking en installatie van de zonnepanelen. De monteurs waren goede jongens en hebben alles netjes achter gelaten, complimenten!
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 300 Wp All Black

8.0
De installatie ging een stuk sneller dan verwacht en de monteurs waren erg aardig en ook duidelijk kundig. De zonnepanelen liggen er goed op en ook de productie is boven verwachting.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp All Black

9.0
Het proces met Zonneplan is perfect verlopen. Vooral over de monteurs ben ik erg tevreden.
Gekozen voor SolarEdge SE2200 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

9.0
De meter is keihard achteruit aan het draaien dus ik ben tevreden! Tijdens de installatie is alles naar wens gegaan, echt perfect. Nu lekker genieten van de zon.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

9.0
De beste reclame is het verhaal van anderen en mijn verhaal deel ik graag. Niets dan positief. De monteurs hebben mooi werk geleverd. Mijn vragen zijn in de winkel beantwoord. Ik heb spijt van 1 ding en dat is dat ik zolang heb gewacht met zonnepanelen. Vraagt iemand naar mijn zonnepanelen en stuur ik ze altijd door naar Zonneplan
Gekozen voor SolarEdge SE4000 HD Wave en Trina Solar 295 Wp All Black

8.0
Van begin tot eind is alles heel goed gegaan. Het adviesgesprek was hartstikke goed en duidelijk. Ben geholpen door erg vriendelijk personeel. Altijd netjes op de hoogte gehouden van alles, wat ook heel prettig is. Ook de installatie is goed verlopen. Ik hou nog nauwlettend in de gaten wat de zonnepanelen opbrengen.
Gekozen voor SolarEdge SE2200 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

9.0
Meneer was zeer tevreden. Proces voor aanschaf ging goed. Was zelf niet aanwezig bij de dag van installatie. Verder geen vragen, de panelen doen het goed!
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp Poly

Verdienen met zonnepanelen?

Aan de slag