088 020 3000Bereikbaar tot 17:00 uur
Roermond
Zonnepanelen in Roermond

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Roermond

Roermond is duurzaam bezig! Veel daken in gemeente Roermond hebben al Zonnepanelen. Zo heeft de woontoren “Manhattan” al 120 zonnepanelen op het dak liggen. Goed bezig! De keuze voor zonnepanelen is niet gek natuurlijk, want je bent niet alleen duurzaam bezig maar je bespaard ook nog eens op je energierekening.

Roermondenaren kiezen steeds vaker voor zonnepanelen. Hiermee dragen ze bij aan een beter milieu én besparen ze ook nog eens op de energierekening! Zo bespaart een huishouden in Nederland gemiddeld maar liefst €1.027 euro per jaar.

Uit onderzoek van Zonneplan blijk dat zeker  10.902  geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat betekent dat er nog genoeg zonnepanelen geplaatst kunnen worden. De kans is dus groot dat jouw woning ook geschikt is voor zonnepanelen! Nieuwsgierig of jouw woning ook geschikt is voor zonnepanelen? Doe dan de gratis dakcheck.

Waarom juist nu zonnepanelen in Roermond:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Roermond kende afgelopen jaar 1108 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Roermond zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Roermond ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Roermond kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Roermond

Al 4.813 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Roermond gingen je voor.

Roermond klimaatneutraal in 2050

Roermond is goed op weg om de gemeente te verduurzamen. Zo zijn de inwoners van Roermond al goed bezig met verduurzamen. Het Citaverde College in Roermond krijgt een gloednieuw, duurzaam schoolgebouw. Verder is duurzaamheid een van de speerpunten in de gemeenteraad van Roermond. Zeker 29% van de koopwoningen heeft al zonnepanelen.

Al deze stappen dragen bij aan de doelstelling van gemeente Roermond om in 2050 klimaatneutraal te leven. We zijn al goed op weg maar Zonneplan draagt hier graag nog een steentje aan bij!

Geschikte daken in Roermond

Er zijn nog veel daken geschikt voor zonnepanelen, maar liefst 56%. Wat goed is om te weten is dat er in het centrum van Roermond en het dorp Asselt sprake is van een beschermd stadsgezicht. Dit houdt in dat er op deze plek een vergunning nodig is voor het plaatsen van Zonnepanelen. Voor de rest van de gemeente is dit niet het geval en kunnen de panelen zonder vergunning geplaatst worden!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou dak? Doe dan geheel vrijblijvend een aanvraag. Onze adviseurs gaan dan aan de slag voor jou persoonlijke Zonneplan!


Roermond in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Roermond steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Roermond er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Roermond

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!