0475-227022Bereikbaar tot 20:30 uur
Roerdalen
Zonnepanelen in Roerdalen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen in Roerdalen

Al 2.375 inwoners van de gemeente Roerdalen zijn overgestapt op zonnepanelen. De gemeente Roerdalen staat bekend als een groene gemeente door de prachtige natuur, maar is daarnaast ook erg duurzaam. Er zijn al veel scholen en bedrijven die kiezen voor duurzaam. Zo ook Basisschool de Achtbaan in Melick, deze school is voorzien van 150 zonnepanelen. Andere mooie voorbeelden zijn Tuincentrum Daniëls in Vlodrop met ruim 650 panelen en sporthal de Roerparel met circa 300 panelen voor het eigen energieverbruik. Dit zijn goede initiatieven!

In de gemeente Roerdalen heeft al 32% van de inwoners zonnepanelen. Jaarlijks besparen deze inwoners samen ruim €2.714.625. De besparing per huishouden is afhankelijk van de woning, maar komt gemiddeld neer op maar liefst €1.143 per jaar. Het is daarom ook niet vreemd dat al zoveel inwoners uit de gemeente zijn begonnen met besparen. Ben jij de volgende? Doe de postcodecheck!

Na de postcodecheck neemt een van onze adviseurs jouw woning onder de loep. De adviseur houdt bij het maken van je dakplan altijd rekening met jouw wensen en energieverbruik. In dit persoonlijke dakplan staat een overzicht met de kosten en besparingen.

Waarom juist nu zonnepanelen in Roerdalen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Roerdalen kende afgelopen jaar 1108 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Roerdalen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Roerdalen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Roerdalen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Roerdalen

Al 2.375 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Roerdalen gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Roerdalen

In de gemeente Roerdalen staan 7.408 koopwoningen. Van deze koopwoningen zijn maar liefst 5.658 daken geschikt voor zonnepanelen. Dit blijkt uit het onderzoek dat Zonneplan doet naar het aantal geschikte woningen in de gemeente. Een geschikt dak heeft weinig last van schaduwwerking of obstakels en een gunstige oriëntatie ten opzicht van de van de zon.

Daarnaast hebben de inwoners van de gemeente Roerdalen geluk! Er is geen sprake van beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat er zonder vergunning zonnepanelen geplaatst mogen worden.

 

Zonnepanelen installateur Roerdalen

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Roerdalen ? In de buurt van Roerdalen hebben wij een eigen installatiedepot in Susteren en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners gevestigd in Roermond en Swalmen. Wij komen graag bij jou langs om een zonnepanelensysteem te installeren!

Op dit moment plaatsen onze installateurs zwarte zonnepanelen met een maximaal vermogen van 400wattpiek. Dat betekent dat één paneel gemiddeld 320 kWh per jaar oplevert in Roerdalen . Direct nadat de zonnepanelen geïnstalleerd zijn beginnen ze moet het genereren van opbrengsten en zorgen er dus voor dat jij meteen kan besparen op jouw energierekening.

 

Zonnepanelen kopen in Roerdalen

De gemeente heeft als doel dat in 2030 Roerdalen aardgasvrij is. Veel Roerdalenaren zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 2.375 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Roerdalen . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Roerdalen ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw dak.

Roerdalen gaat voor Slimme Energie

In 2022 kiezen steeds meer Roerdalenaren voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Roerdalen zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Roerdalen !

Vragen over zonnepanelen in Roerdalen

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Roerdalen?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de Roerdalen . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Waarom zonnepanelen kopen in Roerdalen?

  Zonnepanelen kopen in Roerdalen heeft voordelen. Op steeds meer daken in Roerdalen liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Roerdalen?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Susteren. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook twee lokale Zonneplan partners. Ultra Solar uit Roermond en Brunschot Solar Techniek uit Swalmen.

   


Roerdalen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Roerdalen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Roerdalen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Roerdalen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!