088 020 3000Bereikbaar tot 18:00 uur
Oploo
Zonnepanelen in Oploo

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Oploo

De gemeente Land van Cuijk is al goed bezig met verduurzamen. Vele school- en verenigingsgebouwen hebben bijvoorbeeld al zonnepanelen op hun daken. Voorbeelden hiervan zijn sportvereniging De Snelvoeters in Sint Anthonis en HC Mill, maar ook het Oorlogsmuseum in Overloon wekt zelf zonne-energie op. Ook steeds meer huishoudens besparen op hun energierekening met behulp van zonnepanelen. Benieuwd of jij ook kunt gaan profiteren?

De gemeente Land van Cuijk telt 28.812 koopwoningen. 7.383 van deze daken zijn al voorzien van zonnepanelen. Elk van deze huishoudens bespaard gemiddeld €1.143 per jaar op de energierekening. Doe de gratis dakcheck om erachter te komen of jouw dak ook geschikt is voor zonnepanelen.

Wanneer jij een aanvraag doet bij Zonneplan gaat er een persoonlijk adviseur voor jou aan de slag. Deze maakt een plan, waarin al jouw wensen zijn meegenomen, speciaal voor jouw dak. Uiteindelijk ontvangt jij een geheel vrijblijvende offerte waarin onder andere de terugverdientijd, gehele investering en een prognose van jouw opbrengsten. Deze offerte kan uiteraard ook nog worden aangepast indien nodig.

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Oploo:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Oploo kende afgelopen jaar 1162 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Oploo zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Oploo ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Oploo kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Oploo

Al 7.383 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Land van Cuijk gingen je voor.

Geschikte daken in Land van Cuijk

Bij Zonneplan wordt er per gemeente onderzoek gedaan naar de geschiktheid van daken in Nederland. Dit is dus ook het geval bij de gemeente Land van Cuijk. Een dak is niet geschikt wanneer het bijvoorbeeld schuin en van bitumen is of het gemaakt is van riet. Ook Schaduwwerking en de oriëntatie van een dak bepalen of een dak geschikt is om zonne-energie op te wekken. Binnen de gemeente is er alleen in het centrum van Grave sprake van beschermd stadsgezicht. In dit gebied is er een vergunning van de gemeente nodig om zonnepanelen te mogen plaatsen.

Gemeente Land van Cuijk energieneutraal in 2050

De gemeente Land van Cuijk bestaat pas sinds begin 2022, maar heeft natuurlijk wel al een duurzaamheidsdoelstelling opgesteld. Ze willen in 2050 volledig energieneutraal zijn. Dit betekent dat de hoeveelheid opgewekte energie gelijk is aan de hoeveelheid verbruikte energie. Het opwekken van zonne-energie draagt bij aan deze doelstelling. Doe een aanvraag en profiteer niet alleen zelf van je eigen opgewekte stroom, maar draag ook je steentje bij aan de doelstelling van de gemeente Land van Cuijk.


Oploo in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Oploo steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Land van Cuijk er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Land van Cuijk

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!