088 020 3000Bereikbaar tot 18:00 uur
Oldekerk
Zonnepanelen in Oldekerk

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Oldekerk

Zonneplan kan niet wachten om de inwoners van de gemeente Westerkwartier te laten profiteren van zonnepanelen. Met zonnepanelen profiteer je namelijk dubbel. Je helpt het milieu en je bespaart tegelijkertijd flink op de energierekening. Met 14.045 geschikte daken kunnen nog veel inwoners profiteren van de zon. Ook het nieuwe Integraal Kindcentrum in Marum gaat profiteren van de 430 zonnepanelen op het dak. Benieuwd of jij kunt profiteren van de zon?

Met een geschikt dak voor zonnepanelen kan een huishouden in de gemeente Westerkwartier jaarlijks gemiddeld €1.143 euro besparen op de energierekening. 69% van de koopwoningen in de gemeente Westerkwartier heeft een geschikt dak voor zonnepanelen en kan nog van dit voordeel genieten. De kans is groot dat jouw woning ook een geschikt dak heeft. Één van onze persoonlijke adviseurs kijkt graag wat zonnepanelen in jouw situatie kunnen betekenen.

Na de postcodecheck neemt een van onze persoonlijke adviseurs jouw woning onder de loep. Met deze informatie gaat jouw adviseur aan de slag met een dakplan passend voor jouw daksituatie. In dit plan staat informatie over de gekozen materialen, de totale kosten en opbrengsten.

Waarom juist nu zonnepanelen in Oldekerk:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Oldekerk kende afgelopen jaar 1020 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Oldekerk zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Oldekerk ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Oldekerk kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Oldekerk

Al 6.664 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Westerkwartier gingen je voor.

14.045 geschikte daken in Westerkwartier

Uit het onderzoek van Zonneplan naar het aantal geschikte daken in de gemeente Westerkwartier, blijkt dat er 14.045 geschikte daken zijn voor zonnepanelen. Een geschikt dak heeft weinig obstakels op het dak, een gunstige oriëntatie ten opzichte van de zon en weinig last van schaduwwerking.

Daarnaast bekijken we of er in de gemeente beschermd stadsgezicht is. Inwoners van een gebied met beschermd stadsgezicht moeten voor het plaatsen van zonnepanelen een vergunning aanvragen bij de gemeente. In de gemeente Westerkwartier is er beschermd stadsgezicht in de plaatsen: Saaksum, Ezinge, Niehove, Garnwerd en Zuidhorn. De rest van de gemeente heeft geluk en kan zonder vergunning zonnepanelen plaatsen.

 

Een klimaatneutraal Oldekerk

De gemeente Westerkwartier gaat voor duurzaam. In 2050 wil de gemeente klimaatneutraal zijn. Inwoners kunnen aan dit doel bijdragen door te kiezen voor zonnepanelen. In de gemeente zijn er 6.664 inwoners die al genieten van zonne-energie en een steentje bijdragen aan het milieu. Wil jij ook bijdragen aan een klimaatneutraal Westerkwartier?


Oldekerk in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Oldekerk steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Westerkwartier er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Westerkwartier

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!