088-0203000Morgen open om 08:00 uur
Oldambt
Zonnepanelen in Oldambt

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Oldambt

Gemeente Oldambt gaat voor duurzaam! de daken in de gemeente schitteren met zonnepanelen op het dak. Daarnaast staat er sinds kort een Ecoplant op het plein van Campus Winschoten. Deze Ecoplant heeft zonnepanelen waardoor de Leerlingen en studenten hun smartphones vanaf nu kunnen opladen met zonne-energie! Wat een mooi initiatief!

De gemeente Oldambt vind het belangrijk dat er zo veel mogelijk woningen energiezuinig worden. Met zonnepanelen op je dak ben je al goed op weg naar een energiezuinige woning en draag je dus bij aan het doel van de gemeente. Dat is natuurlijk mooi, maar wist je dat je met zonnepanelen niet alleen jouw gemeente en het milieu helpt?

Je bespaart namelijk ook al snel €1.143 per jaar op je energierekening. En je woning verduurzamen is voor iedereen mogelijk. Zo biedt de gemeente bijvoorbeeld een duurzaamheidslening aan. Wil je hier nou meer over weten? Doe dan een aanvraag op de website en een van onze adviseurs legt het je haarfijn uit!

Waarom juist nu zonnepanelen in Oldambt:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Oldambt kende afgelopen jaar 1036 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Oldambt zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Oldambt ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Oldambt kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Oldambt

Al 3.406 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Oldambt gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Oldambt

In de gemeente Oldambt zijn veel woningen met geschikte daken voor zonnepanelen. Van alle koopwoningen in de gemeente zijn 81% daken geschikt. Alleen in sommige delen van de gemeente moet rekening gehouden worden met een beschermd stadsgezicht.

Dit geldt voor Nieuw Beerta, Oostwold en Oudeschans. Hier kunnen wel zonnepanelen geplaatst worden, maar hiervoor moet eerst een vergunning aangevraagd worden bij de gemeente. In de rest van de gemeente kunnen de zonnepanelen zonder vergunning geplaatst worden.

Zonnepanelen installateur Oldambt

Ben je op zoek naar een zonnepaneleninstallateur in Oldambt ? Onze ervaren monteurs en installatiepartners staan te popelen om jouw dak te voorzien van zonnepanelen! Op dit moment plaatsen onze installateurs geheel zwarte zonnepanelen met een maximaal vermogen van 400Wattpiek. In Nederland betekent dit, dat één paneel gemiddeld 320 kWh oplevert. Direct na het installeren begint jouw installatie meteen met besparen!

De werkelijke opbrengsten zie je simpel en overzichtelijk terug in de Zonneplan app. Dankzij een versleutelde 4G verbinding heb je live inzicht in de prestaties van jouw zonnepanelen. Dankzij deze verbinding blijft tevens de data van jou. Dat onze klanten tevreden zijn over ons zie je dan ook terug in ons klantcijfer van een 9.2.

Zonnepanelen kopen in Oldambt

De gemeente heeft als doel dat in 2050 Oldambt aardgasvrij is. Veel inwoners van Oldambt zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 3.406 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Oldambt . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Oldambt ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Oldambt .

Oldambt gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Oldambt voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Oldambt !

Vragen over zonnepanelen in Oldambt

 • Waarom zonnepanelen kopen in Oldambt?

  Zonnepanelen kopen in Oldambt heeft voordelen. Op steeds meer daken in Oldambt liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Oldambt?

  In Hoogeveen hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook twee lokale Zonneplan partners. Sunnxt B.V. uit Groningen en Enerdjé uit Farsum. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

   

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Oldambt?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Oldambt . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.


Oldambt in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Oldambt steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Oldambt er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Oldambt

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!