0299-231088Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Noordeinde
Zonnepanelen in Noordeinde

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Noordeinde

Zonnepanelen zijn populair in Alkmaar. Niet alleen de inwoners van Alkmaar kiezen steeds vaker voor zonnepanelen maar ook op veel gebouwen liggen al zonnepanelen. Zo liggen er maar liefst 120 zonnepanelen het dak van het Clusius college Alkmaar en ook op het dak van De Oude Kwekerij in het stadspark in Alkmaar liggen 25 zonnepanelen. Deze panelen behoren tot de zonnepanelen die afkomstig zijn van het stadskantoor van de gemeente Alkmaar. Deze panelen hebben een tweede kans gekregen, wat een mooi initiatief!

De inwoners van Alkmaar hebben het afgelopen jaar samen €5.903.595 bespaard! Ook jij kunt besparen met zonnepanelen. Wil je weten hoeveel jij kunt besparen? Doe dan de vrijblijvende postcodecheck. Één van onze persoonlijke adviseurs maakt dan een persoonlijke Zonneplan voor jouw dak. Al 2.040 buurtbewoners gingen jou voor en deden de postcodecheck!

Na het invullen jouw gegevens in de postcodecheck, neemt een van onze persoonlijke adviseurs contact met je op. In jouw Zonneplan vind je jouw dakplan, de informatie over de materialen, de kosten en natuurlijk de verwachte opbrengsten!

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Noordeinde:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Noordeinde kende afgelopen jaar 1075 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Noordeinde zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Noordeinde ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Noordeinde kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Noordeinde

Al 5.165 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Alkmaar gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Alkmaar

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Alkmaar. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 14.966 koopwoningen in Alkmaar geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Maar let wel even op als je in het centrum van Alkmaar, Westerhoutkwartier of Droogmakerij De Schermer woont. Je moet hier namelijk rekening houden met een beschermd stadsgezicht. Een beschermd stadsgezicht houdt in dat dat deel van een plaats een bijzonder cultuurhistorisch karakter heeft. Het is wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig.

 

Zonnepanelen installateur Alkmaar

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Alkmaar? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Alkmaar zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

Na de installatie kun jij jouw opbrengsten bijhouden in de Zonneplan app en heb je recht op 10 jaar Zonneplan Serviceplan. Met het Zonneplan Serviceplan ben jij ervan verzekerd dat je 10 jaar lang een werkend systeem hebt en niet tegen onverwachtse kosten aanloopt. Onder het serviceplan vallen onder andere voorrijkosten, montagekosten en de btw-teruggave service die volledig uit handen wordt genomen door Zonneplan.

 

Zonnepanelen kopen in Alkmaar

De gemeente heeft als doel dat in 2050 Alkmaar klimaatneutraal is. Veel Alkmaarders zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 5.165 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Alkmaar. Daarnaast is er ook een “doe duurzaam inspiratie” website waar nog meer duurzame initiatieven op staan binnen de gemeente Alkmaar. Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Alkmaar? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Alkmaar.

Alkmaar gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Alkmaarders voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Alkmaar!

Vragen over zonnepanelen in Alkmaar

 • Waarom zonnepanelen kopen in Alkmaar?

  Zonnepanelen kopen in Alkmaar heeft voordelen. Op steeds meer daken in Alkmaar liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Alkmaar?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Alkmaar. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Alkmaar?

  Wij installeren zonnepanelen vanuit ons eigen installatiedepot in Hoorn. Tijdens de installatiedag komt het team van Zonneplan jouw zonnepanelen en omvormer installeren. Dit team bestaat uit twee dakspecialisten en één elektricien. Deze Zonneplanners starten de installatie door de details van belangrijke stappen van de installatie met jou te bespreken.


Noordeinde in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Noordeinde steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Alkmaar er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Alkmaar

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!