088-0203000Morgen open om 09:00 uur
Nieuwendijk
Zonnepanelen in Nieuwendijk

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Nieuwendijk

De gemeente Altena is goed bezig op het gebied van duurzaamheid. Veel inwoners kiezen voor duurzame energie. Veel daken in de gemeente schitteren met zonnepanelen op het dak. Zo ook Het Altena College in Sleeuwijk zette een grote stap richting duurzaamheid door 963 zonnepanelen te plaatsen op het dak. Wat een goed initiatief!

Inwoners van Nieuwendijk  kunnen met 1.073 zonuren tot wel €1.143 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De 2.488 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen €2.843.784. Doe onze dakcheck en kom erachter wat jij kan gaan besparen!

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Vervolgens neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Nieuwendijk:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Nieuwendijk kende afgelopen jaar 1073 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Nieuwendijk zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Nieuwendijk ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Nieuwendijk kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Nieuwendijk

Al 2.488 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Altena gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Altena

Zonneplan doet onderzoek naar het aantal geschikte daken per gemeente. Er zijn 8.335 woningen in de gemeente Altena die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Wil je zonnepanelen laten installeren? Let dan goed op of de gemeente een gebied tot beschermd stadsgezicht heeft benoemd. In dat geval kun je namelijk wel zonnepanelen laten installeren, maar heb je eerst toestemming nodig van de gemeente in de vorm van een vergunning. Binnen de gemeente Altena moet je een vergunning aanvragen als je in Woudrichem woont aan de:

Hoge Maasdijk, Schapendam, Koepoortstraat, Kloosterhof, Arsenaal, Louwrens Hanedoesstraat, Bagijnestraat, Kerkstraat, Spieringstraat, Vissersdijk, Schoolstraat, Hoogstraat, Maaspunt, Daalderstraat, Molenstraat, Rijkswal en Landpoortstraat.

Valt jouw huis buiten dit stadsgezicht, dan heb je geluk en kan de installatie gewoon zonder vergunning ingepland worden.

Zonnepanelen installateur in Altena

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Nieuwendijk ? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Nieuwendijk zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Nadat jij akkoord bent gegaan met jouw persoonlijke Zonneplan, Kun jij zelf een afspraak inplannen wanneer wij langs komen om de zonnepanelen te installeren.

Na de installatie kun jij je opbrengsten zien in de Zonneplan app. Deze app geeft je eenvoudig inzicht in de prestaties van jouw zonnepanelen. Je ziet altijd en overal hoeveel energie jouw zonnepanelen opwekken. Super handig, want zo vergelijk je de opbrengst eenvoudig met gisteren, vorig jaar of met je buren!

Zonnepanelen kopen in Nieuwendijk

De gemeente heeft als doel dat in 2045 Altena Co2-neutraal is. Veel inwoners zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 2.488 huishoudens die overstappen op eigen energie. Het is dan ook niet gek dat de gemeente Altena als een van de besten uit de regio scoort op gebied van duurzaamheid. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Nieuwendijk . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Nieuwendijk ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Nieuwendijk .

 

Altena gaat voor slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van gemeente Altena voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Nieuwendijk  zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Nieuwendijk !

Vragen over zonnepanelen in Altena

 • Waarom zonnepanelen kopen in Altena?

  Zonnepanelen kopen in Altena heeft voordelen. Op steeds meer daken in Nieuwendijk liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Altena?

  Er is op dit moment een duurzaamheidslening beschikbaar voor zonnepanelen in Nieuwendijk . Daarnaast krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Altena?

  Wij installeren zonnepanelen vanuit ons eigen installatiedepot in Moerkapelle. Tijdens de installatiedag komt het team van Zonneplan jouw zonnepanelen en omvormer installeren. Dit team bestaat uit twee dakspecialisten en één elektricien. Deze Zonneplanners starten de installatie door de details van belangrijke stappen van de installatie met jou te bespreken. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Wescco Bouw uit Papendrecht en Stuz Infra uit Vleuten. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Nieuwendijk in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Nieuwendijk steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Altena er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Altena

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!