088 020 3000maandag open om 08:00 uur
Nieuw Scheemda
Zonnepanelen in Nieuw Scheemda

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Nieuw Scheemda

Oldambt is met ruim 38.000 inwoners een kleine gemeente, maar wel een gemeente met grote ambities op het gebied van duurzaamheid. Op steeds meer daken zijn zonnepanelen te zien. De afgelopen jaren heeft er een groei plaatsgevonden in het gemiddeld aantal woningen dat voorzien is van zonnepanelen in de gemeente Oldambt. Inmiddels zijn er al 2.942 woningen met zonnepanelen. Niet gek, gezien er afgelopen jaar zo’n 1.036 zonuren zijn gemeten in de gemeente Oldambt. Ga jij dit jaar nog net als hen profiteren van de zon?

De gemeente Oldambt vind het belangrijk dat er zo veel mogelijk woningen energiezuinig worden. Met zonnepanelen op je dak ben je al goed op weg naar een energiezuinige woning en draag je dus bij aan het doel van de gemeente. Dat is natuurlijk mooi, maar wist je dat je met zonnepanelen niet alleen jouw gemeente en het milieu helpt? Je bespaart ook al snel €1.027 per jaar op je energierekening. En je woning verduurzamen is voor iedereen mogelijk. Zo biedt de gemeente bijvoorbeeld een duurzaamheidslening aan. Wil je hier nou meer over weten? Doe dan een aanvraag op de website en een van onze adviseurs legt het je haarfijn uit!

Waarom juist nu zonnepanelen in Nieuw Scheemda:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Nieuw Scheemda kende afgelopen jaar 1036 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Nieuw Scheemda zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Nieuw Scheemda ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Nieuw Scheemda kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Nieuw Scheemda

Al 2.942 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Oldambt gingen je voor.

Veel potentie in gemeente Nieuw Scheemda

In de gemeente Oldambt zijn veel woningen met geschikte daken voor zonnepanelen. Van alle koopwoningen in de gemeente is wel 79% geschikt. Alleen in delen van de gemeente moet rekening gehouden worden met een beschermd stadsgezicht. Dit geldt voor Nieuw Beerta, Oostwold en Oudeschans. Hier kunnen wel zonnepanelen geplaatst worden, maar hiervoor moet eerst een vergunning aangevraagd worden. In de rest van de gemeente kunnen de zonnepanelen zonder vergunning geplaatst worden.

Op naar de duurzame top

Vanuit de gemeente en de provincie zijn er doelstellingen die bijdragen aan het verduurzamen van de gemeente. Dit houdt in dat de gemeente in 2050 energieneutraal moet zijn. Jij kan hierbij een handje helpen door zelf duurzame energie op te wekken met zonnepanelen. Inwoners van de gemeente die beschikken over zonnepanelen zijn al goed op weg en voorkomen samen de verbranding van 1.838.750 kg aan kolen per jaar. Zo draagt iedereen een steentje bij aan de verduurzaming van Nederland!


Nieuw Scheemda in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Nieuw Scheemda steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Oldambt er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Oldambt

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!