088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Muntendam
Zonnepanelen in Muntendam

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Muntendam

Zonnepanelen in Midden-Groningen, je ziet ze steeds vaker op de daken in de gemeente liggen. Om precies te zijn hebben 6.264 woningen zonnepanelen op hun dak. Benieuwd naar wat zij hier gezamenlijk mee besparen? Dat hebben wij uitgezocht.

Inwoners in de gemeente Midden-Groningen besparen gezamenlijk maar liefst €7.159.752 per jaar. Dit komt door de 1.020 zonuren die jaarlijks schijnen in Muntendam . Vertalen we dit door naar de gemiddelde besparing per huishouden, dan komt dit neer op een jaarlijkse verlaging van de energierekening van €1.143.

In de gemiddelde besparing gaan wij uit van een zonnepanelensysteem van 12 zonnepanelen. Maar ieder dak is uniek. Het kan zijn dat er op jouw dak minder of juist meer zonnepanelen passen. Het is daarom interessant om erachter te komen welke specifieke besparing jouw dak jou kan opleveren. Doe daarom een aanvraag bij één van onze persoonlijk adviseurs en wij zoeken het precies voor je uit.

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Muntendam:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Muntendam kende afgelopen jaar 1020 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Muntendam zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Muntendam ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Muntendam kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Muntendam

Al 6.264 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Midden-Groningen gingen je voor.

Zonnepanelen in Midden-Groningen

Zonneplan heeft onderzoek gedaan in de gemeente Midden-Groningen. Wij wilden namelijk precies weten wat de potentie van de gemeente is voor zonnepanelen. Wat blijkt? 12.650 koopwoningen in gemeente Midden-Groningen kunnen nog starten met profiteren van zonne-energie. Maar let wel op als je woont in Slochteren of Kiel-Windeweer. Daar geldt een beschermd stadsgezicht, waardoor je een vergunning van de gemeente nodig hebt om de zonnepanelen te laten plaatsen.

CO2 besparing door zonnepanelen

Met zonnepanelen bespaar je niet alleen op je energierekening, maar je draagt ook bij aan de duurzame vooruitgang van de gemeente Midden-Groningen. Een huishouden met zonnepanelen bespaart namelijk maar liefst 3.915.000 CO2, wat gelijk staat aan 294.988. Ga jij over op zonnepanelen, dan draag jij ook een steentje bij aan het behalen van een energieneutraal Nederland in 2050.


Muntendam in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Muntendam steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Midden-Groningen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Midden-Groningen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!