088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Muiderberg
Zonnepanelen in Muiderberg

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Muiderberg

Van alle huizen in Nederland heeft iets meer dan 12,5% zonnepanelen, in Gooise Meren ligt dit percentage op 16% procent. Er is dus nog een grote slag te slaan in de gemeente. In Muiderberg zijn namelijk nog 5.615 daken geschikt voor zonnepanelen. Benieuwd of jij ook je eigen energie op kunt gaan wekken?

De inwoners met zonnepanelen besparen jaarlijks tot wel €1.143 op de energierekening! Zij wekken ook hun eigen zonne-energie op waardoor zij minder afhankelijk zijn van het net. Wanneer je terug levert aan het net word je hier zelfs voor beloont! Door de postcodecheck te doen kom je er snel en gemakkelijk achter of jij ook jouw eigen zonne-energie kan opwekken.

Na het doen van de postcodecheck kom je in contact met één van onze enthousiaste adviseurs. Tijdens het gesprek zal de adviseur jouw dak bekijken door gebruik te maken van haarscherpe satellietbeelden. Ook zal de adviseur vragen naar je jaarlijkse verbruik en wensen. Op basis van de verzamelde informatie gaat de adviseur aan de slag met jouw persoonlijke dakplan. Een plan waarin staat hoeveel zonnepanelen er op het dak passen, jouw jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd van de zonnepanelen. Dit is een vrijblijvend advies.

Waarom juist nu zonnepanelen in Muiderberg:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Muiderberg kende afgelopen jaar 1048 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Muiderberg zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Muiderberg ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Muiderberg kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Muiderberg

Al 2.557 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Gooise Meren gingen je voor.

Beschermd stadsgezicht

Zonneplan voert onderzoeken uit. Eén van die onderzoeken is bekijken of er sprake is van een beschermd stadsgezicht binnen de gemeente. Onderstaand staat een overzicht van straten en wijken die in beschermd stadsgezicht liggen.

Muiden : Westzeedijk, Singelstraat, Weesperstraat, Hellingstraat en Herengracht

Bussum : Bussem – Het Spiegel en Bussum – Brediuskwartier

Naarden : Over de Tol, Kooltjesbuurt, Oude Haven, Kloosterstraat, Marktstraat, Gansoordstraat, Pastoorstraat, St. Annastraat, Turfpoortstraat en Beijert

Woon jij in één van deze straten of wijken? Dan heb je eerst een vergunning nodig van de gemeente voordat je zonnepanelen mag plaatsen.

Muiderberg energieneutraal in 2050

Het doel van de gemeente Gooise Meren is: energieneutraal in 2050. Dit betekent dat er zoveel energie opgewekt moet worden als dat er wordt verbruikt. Zonnepanelen zijn een goede manier om deze doelstelling te behalen. Om het aanschaf van zonnepanelen te stimuleren én op deze manier de doelstelling te behalen, kun je gebruik maken van de duurzaamheidslening. Naast deze duurzaamheidslening zijn er nog andere financieringsmogelijkheden waar je gebruik van kunt maken.


Muiderberg in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Muiderberg steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Gooise Meren er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Gooise Meren

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!