phone
netherlands
088 020 3000
zaterdag open om 09:00 uur
Muiden
Zonnepanelen in Muiden

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €820 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

0

Koopwoningen met zonnepanelen

0

Elk jaar samen
besparen

0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Muiden

Muiden is op weg naar een groene toekomst! 3,8% van alle energie bestaat uit hernieuwbare energie waarvan het gemiddelde in Nederland op 7,6 ligt. Van alle huizen in Nederland heeft 12,5% zonnepanelen, in Gooise Meren ligt dit percentage op 6,4 procent! Dit percentage kan natuurlijk veel hoger. In Muiden zijn namelijk nog 5.777 daken geschikt voor zonnepanelen!

De inwoners met zonnepanelen besparen jaarlijks tot wel € 820 op de energierekening! Zij wekken ook hun eigen zonne-energie op waardoor zij minder afhankelijk zijn van het net. Wanneer je terug levert aan het net word je hier zelfs voor beloont! Door de postcodecheck te doen kom je er snel en gemakkelijk achter of jij ook jouw eigen zonne-energie kan opwekken.

Na het doen van de postcodecheck kom je in contact met één van onze enthousiaste adviseurs. Tijdens het gesprek zal de adviseur jouw dak bekijken door gebruik te maken van haarscherpe satellietbeelden. Ook zal de adviseur vragen naar je jaarlijkse verbruik en wensen. Op basis van de verzamelde informatie gaat de adviseur aan de slag met jouw persoonlijke dakplan. Een plan waarin staat hoeveel zonnepanelen er op het dak passen, jouw jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd van de zonnepanelen. Dit is een vrijblijvend advies.

Waarom juist nu zonnepanelen in Muiden:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Muiden kende afgelopen jaar 1141 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Muiden zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 820,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Muiden ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Muiden kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Muiden

Al 1.851 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Gooise Meren gingen je voor.

Beschermd stadsgezicht

Zonneplan voert onderzoeken uit. Eén van die onderzoeken is bekijken of er sprake is van een beschermd stadsgezicht binnen de gemeente. Onderstaand staat een overzicht van straten en wijken die in beschermd stadsgezicht liggen.

Muiden : Westzeedijk, Singelstraat, Weesperstraat, Hellingstraat en Herengracht

Bussum : Bussem – Het Spiegel en Bussum – Brediuskwartier

Naarden : Over de Tol, Kooltjesbuurt, Oude Haven, Kloosterstraat, Marktstraat, Gansoordstraat, Pastoorstraat, St. Annastraat, Turfpoortstraat en Beijert

Woon jij in één van deze straten of wijken? Dan heb je eerst een vergunning nodig van de gemeente voordat je zonnepanelen mag plaatsen.

Muiden energieneutraal in 2050

Het doel van de gemeente Gooise Meren is: energieneutraal in 2050. Dit betekent dat er zoveel energie opgewekt moet worden als dat er wordt verbruikt. Zonnepanelen zijn een goede manier om deze doelstelling te behalen. Om het aanschaf van zonnepanelen te stimuleren én op deze manier de doelstelling te behalen, kun je gebruik maken van de duurzaamheidslening. Naast deze duurzaamheidslening zijn er nog andere financieringsmogelijkheden waar je gebruik van kunt maken.


Muiden in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Muiden steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Gooise Meren er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Gooise Meren

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

inwoners hebben een dakcheck gedaan