088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Moergestel
Zonnepanelen in Moergestel

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Moergestel

Oisterwijk is een groene gemeente en heeft ook als bijnaam Parel in 't Groen. De plaats geldt als een toeristische trekpleister vanwege de vele bossen en vennen, zoals de natuurgebieden De Oisterwijkse Bossen en Vennen, De Kampina, het Landgoed Nemelaer en het Landgoed de Rosep. De natuurgebieden van Oisterwijk sluiten aan bij een reeks natuurgebieden in aangrenzende dorpen en vormen zo een deel van Het Groene Woud; een nationaal landschap in de driehoek Eindhoven-Tilburg-'s-Hertogenbosch.

Ook de inwoners van Moergestel zijn groen bezig, want we zien steeds meer mensen met zonnepanelen op hun daken die zo groene energie opwekken. Met zonnepanelen kun je je woning verduurzamen, besparen op de energierekening en je steentje bijdragen aan het milieu. Er profiteren al veel inwoners van zon! Maar er zijn nog 1.523 daken in Moergestel die kunnen profiteren van zonne-energie. Benieuwd wat zonnepanelen voor jou kunnen betekenen? Doe dan geheel vrijblijvend een aanvraag en ontvang een persoonlijk advies!

Waarom juist nu zonnepanelen in Moergestel:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Moergestel kende afgelopen jaar 1066 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Moergestel zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Moergestel ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Moergestel kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Moergestel

Al 374 opgewekte zonnepaneeleigenaren in Moergestel gingen je voor.

Beschermd stadsgezicht

In de plaats Oisterwijk is sprake van een beschermd stadsgezicht. Dit houdt in dat er zonder vergunning geen zonnepanelen mogen worden geplaatst, om de cultuurhistorische waarde van de stad te behouden. Het beschermd gebied is in en rond de straten: De Lind, Lindepad, Tuinweg, Oude Haarenseweg, De Balbien Versterlaan, Stroomdalpad, Burg. Verwielstraat, Dorpsstraat, Stationsstraat, Molenstraat, Spoorlaan, Hoogstraat, Kerkstraat, Poststeeg, Rodebrugstraat, Torenbeemd, Begijnhofstraat, de Kuil, Kloosterstraat, van Kemenadelaan. Voor deze straten is een vergunning benodigd voor de plaatsing van zonnepanelen. Woon je niet in deze straten, dan heb je geen vergunning nodig.

Een energieneutraal Moergestel

De gemeente Oisterwijk heeft als doelstelling om in 2030 energieneutraal te zijn. Dit betekent dat de gemeente in 2030 evenveel duurzame energie moet opwekken als er verbruikt wordt. Oisterwijk is hier al goed mee op weg, maar om deze duurzaamheidsdoelstelling te halen zullen er nog een flink aantal woningen over moeten stappen op zonne-energie. De gemeente helpt de inwoners van Oisterwijk door een stimuleringsregeling beschikbaar te stellen en met de 1.523 geschikte daken, zijn er genoeg mogelijkheden voor verduurzaming. Help je mee aan een energieneutraal Oisterwijk?


Moergestel in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Moergestel steeds populairder geworden. Benieuwd hoe Moergestel er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in Moergestel

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!