phone
netherlands
088 020 3000
maandag open om 08:00 uur
Mheer
Zonnepanelen in Mheer

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €820 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

0

Koopwoningen met zonnepanelen

0

Elk jaar samen
besparen

0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Mheer

Eijsden-Margraten is al flink aan het verduurzamen! Zo heeft het gemeentehuis van Eijsden Margraten energielabel A, omdat het dak gevuld is met zonnepanelen! Naast het gemeentehuis heeft 32% van de geschikte koopwoningen in de gemeente al zonnepanelen. Per jaar besparen zij tot wel €820 euro! 5.536 daken zijn nog geschikt voor zonnepanelen, benieuwd of jouw dak daaronder valt?

In Mheer hebben 2.851 huishoudens zonnepanelen. Samen wekken ze eigen stroom op en zijn ze minder afhankelijk van het net. Gemiddeld besparen zij € 820 op hun energierekening. Via de gratis postcodecheck kom jij er gemakkelijk achter hoeveel jij kunt besparen.

Na het doen van de postcodecheck kom je in contact met één van onze deskundige adviseurs. Tijdens het gesprek zal de adviseur jouw dak bekijken door gebruik te maken van haarscherpe satellietbeelden. Op deze manier bekijkt de adviseur of jouw wensen werkelijkheid kunnen worden. Na dit eerste contact zal de adviseur een persoonlijk dakplan opstellen waarin het aantal zonnepanelen, jouw jaarlijkse verbruik en opbrengsten én jouw terugverdientijd op de zonnepanelen staat. Dit is een vrijblijvend advies en kan indien nodig aangepast worden.

Waarom juist nu zonnepanelen in Mheer:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Mheer kende afgelopen jaar 1176 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Mheer zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 820,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Mheer ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Mheer kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Mheer

Al 2.851 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Eijsden-Margraten gingen je voor.

Beschermd stadsgezicht

Binnen Zonneplan onderzoeken we de geschiktheid van daken per gemeente. Er wordt ook gekeken of er in de gemeente Eijsden-Margraten sprake is van beschermd stadsgezicht.

Wanneer je woont in een straat met beschermd stadsgezicht heb je eerst een vergunning nodig van de gemeente om zonnepanelen te mogen plaatsen.

Beschermd stadsgezicht komt voor in:

Noorbeek : Noorbeek / De Wesch.

Sint Geertruid : Eindstraat en Dorpstraat.

Eijsden : Graaf de Geloeslaan, Bat, Spauwenstraat, Kerkstraat, Diepstraat, Spriemenstraat en Ceasterstraat.

Mheer energieneutraal in 2040

Het doel van de gemeente Eijsden-Margraten is: energieneutraal in 2040. Dit betekent dat er zoveel energie opgewekt moet worden als dat er wordt verbruikt. Zonnepanelen zijn een goede manier om deze doelstelling te behalen. Om het aanschaf van zonnepanelen te stimuleren én op deze manier de doelstelling te behalen, kun je gebruik maken van de provinciale stimuleringslening. Naast deze stimuleringslening zijn er nog meer financieringsmogelijkheden waar je gebruik van kunt maken.


Mheer in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Mheer steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Eijsden-Margraten er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Eijsden-Margraten

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

inwoners hebben een dakcheck gedaan