088-0203000Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Meierijstad
Zonnepanelen in Meierijstad

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen in Meierijstad

In Meierijstad zijn zonnepanelen populair.  Het aantal zonnepanelen blijft groeien in de gemeente. Zo hebben verschillende gemeentelijke gebouwen al zonnepanelen, zoals het stadhuis van Veghel, cultureel centrum Mariendeal, zwembad De Neul en sporthal De Streepen in Sint-Oedenrode. Ook steeds meer inwoners van de gemeente kiezen voor zonnepanelen. Benieuwd waarom zonnepanelen zo populair zijn?

Het is niet zo vreemd dat zonnepanelen zo populair zijn: met de aanschaf van zonnepanelen kun jij namelijk flink besparen op jouw energierekening. Al 4.907 inwoners van de gemeente Meierijstad waren hiervan op de hoogte en kozen voor zonnepanelen. Gezamelijk besparen zij maar liefst €5.608.701. Dit betekent dat één huishouden jaarlijks gemiddeld €1.143 bespaart. Jij kunt misschien wel net als veel inwoners van Meierijstad profiteren van zonnepanelen. Wil jij weten hoeveel jij kunt besparen? Met de gratis postcodecheck kun jij erachter komen.

Na het invullen van de postcodecheck neemt een van onze adviseurs contact met je op jouw wensen en energieverbruik te bespreken. Daarna neemt deze adviseur jouw woning onder de loep, om te bekijken wat zonnepanelen voor jou kunnen beteken. Aan de hand van deze informatie stelt jouw adviseur een persoonlijk dakplan op. In dit plan staat informatie over de gekozen materialen, het aantal panelen, totale kosten en besparingen.

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Meierijstad:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Meierijstad kende afgelopen jaar 1087 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Meierijstad zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Meierijstad ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Meierijstad kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Meierijstad

Al 4.907 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Meierijstad gingen je voor.

Zonnepanelen installateur Meierijstad

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Meierijstad? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Meierijstad zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Nadat jij akkoord bent gegaan met jouw persoonlijke Zonneplan, Kun jij zelf een afspraak inplannen wanneer wij langs komen om de zonnepanelen te installeren.

Na de installatie kun jij je opbrengsten zien in de Zonneplan app. Deze app geeft je eenvoudig inzicht in de prestaties van jouw zonnepanelen. Je ziet altijd en overal hoeveel energie jouw zonnepanelen opwekken. Super handig, want zo vergelijk je de opbrengst eenvoudig met gisteren, vorig jaar of met je buren!

Dak geschikt voor zonnepanelen in Meierijstad

Zonneplan doet onderzoek naar het aantal geschikte daken per gemeente. Er zijn 18.058 woningen in de gemeente Meierijstad die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen. Wat ook goed is om te weten is dat er in de hele gemeente geen sprake van een beschermd stadsgezicht. De zonnepanelen kunnen de zonder vergunning van de gemeente op jouw dak geplaatst worden.

Waarom Zonneplan? Na jouw installatie ben jij met het Zonneplan Serviceplan ervan verzekerd dat je 10 jaar lang een werkend systeem hebt en niet tegen onverwachtse kosten aanloopt. Onder het serviceplan vallen onder andere voorrijkosten, montagekosten en de btw-teruggave service die volledig uit handen wordt genomen door Zonneplan.

Zonnepanelen kopen in Meierijstad

De gemeente heeft als doel dat in 2050 Meierijstad CO2-neutraal is. Veel inwoners van Meierijstad zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 4.907 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Meierijstad . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Meierijstad ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Meierijstad .

Meierijstad gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Meierijstad voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Meierijstad !

Vragen over zonnepanelen in Meierijstad

 • Waarom zonnepanelen kopen in Meierijstad?

  Zonnepanelen kopen in Meierijstad heeft voordelen. Op steeds meer daken in Meierijstad liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Meierijstad?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Meierijstad . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Meierijstad?

  In Eindhoven hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Off The Grid Installatiebedrijf uit Nijmegen en A. Zonnepanelen uit Huissen. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Meierijstad in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Meierijstad steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Meierijstad er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Meierijstad

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!