088-0203000Bereikbaar tot 20:30 uur
Meedhuizen
Zonnepanelen in Meedhuizen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Meedhuizen

Gemeente Eemsdelta is hard aan het groeien op gebied van duurzaamheid. Steeds meer daken schitteren met zonnepanelen en er zijn ook veel lokale initiatieven om de gemeente duurzamer te maken. Zo heeft NEC Delfzijl op het clubgebouw 120 zonnepanelen op het dak liggen. De jaarlijkse opbrengst wordt geschat op 40.000 kilowatt/uur. Dit loopt gelijk op met hun jaarlijks verbruik en staat gelijk aan 750 bomen! Dit is een erg mooi initiatief.

Inwoners van Meedhuizen kunnen met 1.036 zonuren tot wel €1.143 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De 5.022 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen €5.740.146.

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Meedhuizen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Meedhuizen kende afgelopen jaar 1036 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Meedhuizen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Meedhuizen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Meedhuizen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Meedhuizen

Al 5.022 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Eemsdelta gingen je voor.

Zonnepanelen installateur Meedhuizen

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Meedhuizen ? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Meedhuizen zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

Na de installatie kun jij jouw opbrengsten bijhouden in de Zonneplan app en heb je recht op 10 jaar Zonneplan Serviceplan. Met het Zonneplan Serviceplan ben jij ervan verzekerd dat je 10 jaar lang een werkend systeem hebt en niet tegen onverwachtse kosten aanloopt. Onder het serviceplan vallen onder andere voorrijkosten, montagekosten en de btw-teruggave service die volledig uit handen wordt genomen door Zonneplan.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Meedhuizen

In de gemeente Eemsdelta profiteren al 5.022 inwoners dagelijks van de zon. En dat is helemaal niet gek, aangezien je met zonnepanelen flink kan besparen op de energierekening. In de gemeente zijn echter nog veel woningen die ook kunnen profiteren.

Zonnepanelen zijn in de hele gemeente Eemsdelta toegestaan. Maar, let goed op als je in Termunterzijl woont. Een deel van de woningen hier is door de gemeente bestempeld met beschermd stadsgezicht. Je kunt hier wel zonnepanelen op jouw dak laten plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig. Dit is ook het geval voor sommige straten in Loppersum, Middelstum, Stedum en in Huizinge. In Appingedam is dit het geval voor de Broerstraat, Gouden Pand, Cornelis Albertsstraat, Kniestraat, Oude Kerkstraat, Dijkstraat, De Riepe, Wijkstraat, Sint Annastraat, Solwerderstraat, , Koningstraat, Gedempte Kattendiep en Solwe.

Zonnepanelen kopen in Meedhuizen

Het doel van de gemeente Eemsdelta is: energieneutraal in 2050. Veel inwoners van Eemsdelta zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 5.022 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Meedhuizen . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Er zijn ook steeds meer duurzame initiatieven vanuit inwoners en bedrijven. De website van regionaal energieloket houdt al het nieuws bij wat betreft duurzame en lokale initiatieven. Daarnaast krijgt de gemeente Eemsdelta 50 extra openbare laadpalen in 2022! Wil jij zonnepanelen kopen in Meedhuizen ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Meedhuizen .

Meedhuizen gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Meedhuizen voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Meedhuizen zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Meedhuizen !

Vragen over zonnepanelen in Eemsdelta

 • Waarom zonnepanelen kopen in Eemsdelta?

  Zonnepanelen kopen in Eemsdelta heeft voordelen. Op steeds meer daken in Eemsdelta liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Eemsdelta?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Eemsdelta. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Eemsdelta?

  In Heerenveen hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Sunnxt B.V. uit Groningen en Enerdjé uit Farsum. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

   


Meedhuizen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Meedhuizen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Eemsdelta er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Eemsdelta

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!