074-7600647Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Hengelo
Zonnepanelen in Hengelo

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Hengelo

Heel Hengelo is aan het verduurzamen. Zo heeft voetbalclub Tubantia al sinds 2016 zonnepanelen op het dak liggen. Ook veel inwoners in Hengelo profiteren al van zonne-energie. Toch blijkt uit onderzoek van Zonneplan dat nog 16.265 daken in Hengelo van panelen kunnen worden voorzien. Benieuwd wat de mogelijkheden van zonnepanelen voor jou zijn?

Met zonnepanelen kun je op een duurzame manier zelf stroom opwekken. Hierdoor neem je minder stroom af van het net en stoot je minder CO2 uit. Naast dat je het milieu helpt, zijn zonnepanelen ook heel goed voor jouw eigen portemonnee. Met zonnepanelen bespaar je al snel €1.027 per jaar. Lijkt dit jou ook zo aantrekkelijk? Doe dan snel een aanvraag.

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Hengelo:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Hengelo kende afgelopen jaar 1033 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Hengelo zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Hengelo ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Hengelo kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Hengelo

Al 3.617 opgewekte zonnepaneeleigenaren in Hengelo gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Hengelo

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar alle geschikte daken in Hengelo. Huizen die niet geschikt zijn, omdat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn niet meegenomen. Daarnaast is er ook gekeken of er sprake is van een beschermd stadsgezicht. In Hengelo heeft een deel van Tuindorp ‘t Lansink beschermd stadsgezicht. In deze wijk dient er een vergunning aangevraagd te worden voor de plaatsing van zonnepanelen. In de andere wijken kunnen de zonnepanelen zonder vergunning worden geplaatst.

Zonnepanelen installateur Hengelo

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Hengelo? Zoek dan niet verder, want wij komen graag bij je langs. In Hengelo heeft Zonneplan een eigen installatiedepot. Vanuit hier installeren onze eigen monteursteams zonnepanelen. Onze installateurs in Zwolle zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140.

Wanneer jij je zonnepanelen van Zonneplan koopt ben jij 10 jaar lang verzekerd van een werkend zonnepanelensysteem. Dat is onderdeel van het Zonneplan serviceplan. Dit betekent dat je niet voor onverwachte montage- en voorrijkosten komt te staan. Daarnaast neemt Zonneplan de btw-teruggave uit jouw handen. Zo kun je zorgeloos genieten van jouw zonnepanelen en de opbrengsten daarvan.

Zonnepanelen kopen in Hengelo

Met zonnepanelen help je niet alleen het milieu, maar ook de gemeente. De gemeente Hengelo heeft de doelstelling om in 2050 energieneutraal te zijn. Door de aanschaf van zonnepanelen wordt er minder CO2 uitgestoten en komt de gemeente steeds een stap dichterbij het doel. Als bewoner kun jij dus ook bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Hengelo. Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Hengelo? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Hengelo.

Hengelo gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Hengeloërs voor een energiecontract op basis van per uur verschillende prijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Hengelo zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurtarieven en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Hengelo!

Vragen over zonnepanelen in Hengelo

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Hengelo?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Hengelo. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Hengelo?

  In Hengelo heeft Zonneplan een eigen installatiedepot. Vanuit hier installeren onze eigen monteursteams zonnepanelen. Naast onze eigen teams zit er in de regio ook een lokale Zonneplan partner. Paauwe Installaties uit Wierden. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

 • Waarom zonnepanelen kopen in Hengelo?

  Zonnepanelen kopen in Hengelo heeft voordelen. Op steeds meer daken in Hengelo liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.027 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro in waarde gestegen.


Hengelo in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Hengelo steeds populairder geworden. Benieuwd hoe Hengelo er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in Hengelo

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!