088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Dinkelland
Zonnepanelen in Dinkelland

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Dinkelland

In de gemeente Dinkelland zijn al veel mensen bewust bezig met duurzame energie. Zo heeft het gemeentehuis nu al een tijdje zonnepanelen op het dak liggen en ook op de gemeentewerf in Ootmarsum liggen al 616 zonnepanelen. Goed bezig! Ook steeds meer huiseigenaren in de gemeente Dinkelland stappen over op zonne-energie. Al 23% van de huishoudens profiteert van de voordelen van zonnepanelen.

Met zonnepanelen wek je jouw eigen stroom op. Hierdoor hoef je minder af te nemen van het net. In Dinkelland zijn het afgelopen jaar 1.033 zonuren gemeten. Met dit hoge aantal zonuren kun je zelfs meer opwekken dan dat je verbruikt. Dit is erg gunstig voor jouw opbrengsten en jouw besparing. Check of jouw woning geschikt is en wat jij gaat besparen met zonnepanelen.

Ben jij al benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw dak? Doe dan onze dakcheck. Je hebt hier de keuze: een uitgebreid plan of een dakcheck. Beide zijn gratis en vrijblijvend. Tijdens de dakcheck bekijken we jouw dak met luchtfoto’s en bepalen we het aantal panelen dat op het dak past. Kiest u voor de offerte? Dan meet de adviseur het dak ook nauwkeurig in. Daarnaast ontvang je de prijs en een verwachting van jouw opbrengsten. Bevalt het plan? Dan kun je, net als al 1.969 inwoners, de overstap maken naar zonnepanelen.

 

 

Waarom juist nu zonnepanelen in Dinkelland:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Dinkelland kende afgelopen jaar 1033 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Dinkelland zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Dinkelland ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Dinkelland kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Dinkelland

Al 1.969 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Dinkelland gingen je voor.

Geschikte daken in Dinkelland

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken binnen de gemeente Dinkelland. Op deze manier weten wij welke daken kunnen profiteren van zonnepanelen. In dit onderzoek kijkt Zonneplan naar hoeveel zonlicht een dak kan vangen, het dakoppervlak dat beschikbaar is voor zonnepanelen en het materiaal van het dak. Zonneplan installeert geen zonnepanelen op rieten daken.

Daarnaast bekijken we of er beschermd stadsgezicht is. In Dinkelland heeft een deel van Ootmarsum en Het Stift Weerselo een beschermd stadsgezicht. Voor deze gebieden is een vergunning nodig van de gemeente. In de rest van Dinkelland kun je zonnepanelen plaatsen zonder vergunning van de gemeente

Zonnepanelen installateur Dinkelland

Woon je in Dinkelland en ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze Zonneplan installateurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, werken volgens de normen van NEN-3140 en VCA-gecertificeerd. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen onze monteurs graag langs om de zonnepanelen te installeren.

Onze monteurs installeren zwarte  400 wattpiek zonnepanelen. Deze wekken stroom op, maar met deze stroom kun je nog niet direct je telefoon opladen. Dit kan dankzij de Zonneplan One omvormer die de stroom bruikbaar maakt. De opbrengsten kun je vervolgens live inzien. Deze data wordt namelijk via een 4G verbinding naar jouw account op de Zonneplan app gestuurd. Op deze app heb je inzicht in al jouw opbrengsten. Dus ook van gister, vorig jaar en zelfs tot aan de dag van jouw installatie.

Zonnepanelen kopen in Dinkelland

Het doel van de Dinkelland is om in 2050 een energieneutrale gemeente te zijn. De gemeente is al hard op weg om dit te realiseren. Om dit doel te bereiken, wekken al 1.969 Dinkellanders hun eigen stroom op. Samen met drie andere gemeenten heeft de gemeente Dinkelland een NOT-warmtevisie gestart om samen te werken aan een energieneutrale gemeente. Samen zorgen we ervoor dat Nederland duurzaam wordt!

Dinkelland gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Dinkellanders voor een energiecontract op basis van dynamische energieprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Dinkelland !

Vragen over zonnepanelen in Dinkelland

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Dinkelland?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Dinkelland. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Dinkelland?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Hengelo. Vanuit hier installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen in de gehele regio rond Dinkelland. Naast onze eigen team is er in de regio ook nog een lokale Zonneplan partner. Paauwe Installaties, deze is gevestigd in Wierden. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

 • Waarom zonnepanelen kopen in Dinkelland?

  Zonnepanelen kopen in Dinkelland heeft voordelen. Op steeds meer daken in Dinkelland liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.


Dinkelland in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Dinkelland steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Dinkelland er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Dinkelland

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!