088-0203000Bereikbaar tot 20:30 uur
Den Oever
Zonnepanelen in Den Oever

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Den Oever

Gemeente Hollands Kroon heeft veel mooie natuur en grenst aan het IJsselmeer. Om deze prachtige natuur te behouden zijn veel gemeentes in Nederland duurzaam bezig en werken ze mee aan de energietransitie. Zo is ook de gemeente Hollands Kroon bezig met duurzame stappen zetten. Dit komt niet alleen door de gemeente maar ook de duurzame initiatieven van de inwoners dragen hier aan bij. Al veel inwoners in Den Oever profiteren van zonne-energie. Uit onderzoek van Zonneplan blijkt dat naast dit mooie aantal, nog 11.808 daken in de gemeente van panelen kunnen worden voorzien.

Met 3.256 daken met zonnepanelen besparen de inwoners van Hollands Kroon samen €3.721.608. Naast dat deze inwoners het zien in hun portemonnee, redden zij ook nog eens 153.334 bomen! Ook besparen? Doe snel de postcodecheck!

Wanneer je de postcodecheck hebt gedaan, gaat een adviseur voor jou aan de slag. Deze neemt jouw woning onder de loep en neemt contact met je op. Samen bespreken jullie vervolgens de mogelijkheden voor jouw dak, waarna je vrijblijvend een offerte ontvangt. De offerte kun je dan zelf of met je partner rustig doorlezen. Vervolgens kun je doorgaan en een installatiedatum kiezen. Zo niet, dan kun je altijd vrijblijvend annuleren.

 

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Den Oever:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Den Oever kende afgelopen jaar 1086 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Den Oever zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Den Oever ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Den Oever kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Den Oever

Al 3.256 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Hollands Kroon gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Den Oever

Gemeente Hollands Kroon is goed bezig om te verduurzamen. Zo zijn zonnepanelen een duurzame en milieuvriendelijke manier om energie op te wekken. Momenteel hebben 22% van de woningen zonnepanelen. Toch zijn er nog genoeg daken waar zonnepanelen op geïnstalleerd kunnen worden. Zonneplan heeft namelijk onderzoek gedaan naar de daken in de gemeente. Wij bekijken elk dak afzonderlijk en schatten in of er zonnepanelen op kunnen. We kijken hierbij naar de ligging ten opzichte van het zuiden en naar eventuele obstakels op het dak. Uit het onderzoek blijkt dat er nog heel veel daken geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen.

In sommige gemeenten is er sprake van een beschermd stadsgezicht. Dit houdt in dat je eerst een vergunning nodig hebt van de gemeente om zonnepanelen te plaatsen. Dit is ook het geval in een klein deel van de gemeente Hollands Kroon. In Kolhorn is er een beschermd stadsgezicht op de straten Westfriesedijk, Nieuwe streek, Oude streek en Kerkepad.

Zonnepanelen installateur Den Oever

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Den Oever ? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Den Oever zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Nadat jij akkoord bent gegaan met jouw persoonlijke Zonneplan, Kun jij zelf een afspraak inplannen wanneer wij langs komen om de zonnepanelen te installeren.

Na de installatie kun jij je opbrengsten zien in de Zonneplan app. Deze app geeft je eenvoudig inzicht in de prestaties van jouw zonnepanelen. Je ziet altijd en overal hoeveel energie jouw zonnepanelen opwekken. Super handig, want zo vergelijk je de opbrengst eenvoudig met gisteren, vorig jaar of met je buren!

Zonnepanelen kopen in Den Oever

De gemeente heeft als doel dat in 2050 Hollands Kroon energieneutraal is. Veel inwoners zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 3.256 inwoners die overstappen op eigen energie. De gemeente Hollands Kroon heeft zelfs een duurzaamheidskrant met het laatste nieuws, lokale initiatieven en hele handige tips over duurzaam leven. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Den Oever . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Den Oever ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Den Oever .

Den Oever gaat voor Slimme Energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Den Oever voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Den Oever !

Vragen over zonnepanelen in Hollands Kroon

 • Waarom zonnepanelen kopen in Hollands Kroon?

  Zonnepanelen kopen in Den Oever heeft voordelen. Op steeds meer daken in Den Oever liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Hollands Kroon?

  In Hoorn hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zit er in de regio ook een lokale Zonneplan partner. DNR-Electro uit Alkmaar. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Hollands Kroon?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Den Oever . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.


Den Oever in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Den Oever steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Hollands Kroon er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Hollands Kroon

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!