phone
netherlands
088 020 3000
zaterdag open om 09:00 uur
De Wilgen
Zonnepanelen in De Wilgen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €820 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

0

Koopwoningen met zonnepanelen

0

Elk jaar samen
besparen

0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen De Wilgen

Smallingerland is een duurzame gemeente en daarnaast ook de eerste Friese Millennium gemeente. Zij willen daarmee helpen om de acht millenniumdoelstellingen, die door de Verenigde Naties bij de start van het nieuwe millennium in 2000 zijn opgesteld, te halen. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan de bescherming van een duurzaam leefmilieu. We zien dan ook steeds meer woningen in Smallingerland met zonnepanelen op hun dak. Hierbij wekken zij groene energie op en dragen zij bij aan de energietransitie van Nederland.

Buiten het feit dat zonnepanelen goed zijn voor het milieu, helpen ze je ook om je eigen energierekening te verlagen. Gemiddeld besparen zonnepanelenbezitters €3.226.700 euro per jaar. Benieuwd wat zonnepanelen voor jou kunnen betekenen? Een van onze adviseurs laat het je graag zien in een vrijblijvend advies. Aan de hand van haarscherpe luchfoto’s kan tot op de centimeter worden gekeken of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Is dit het geval? Dan wordt er voor jou een dakplan opgesteld en kunnen de monteurs aan de slag zodat ook jij kan beginnen met besparen.

Waarom juist nu zonnepanelen in De Wilgen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. De Wilgen kende afgelopen jaar 1132 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in De Wilgen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 820,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In De Wilgen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In De Wilgen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in De Wilgen

Al 3.935 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Smallingerland gingen je voor.

Geschikte daken voor zonnepanelen in De Wilgen

Zonneplan onderzocht alle koopwoningen in gemeente Smallingerland. Uit dit onderzoek bleek dat er in de gemeente maar liefst 11.068 koopwoningen met een geschikt dak zijn, waarvan er 3.935 al zijn voorzien van zonnepanelen. Er zijn dus nog vele daken over die geschikt zijn voor zonnepanelen. In De Wilgen is er geen sprake van beschermd stadsgezicht. Dit betekend dat er geen vergunning nodig is voor het plaatsen van de zonnepanelen.

Gemeente Smallingerland energieneutraal

De gemeente Smallingerland wil in 2040 een energieneutrale gemeente zijn. Een mooie en ambitieuze doelstelling. Met de ‘routekaartduurzaam Smallingerland’ en het enthousiasme van de inwoners is het zeker mogelijk om deze doelstelling te behalen. Wil jij ook bijdragen aan het behalen van deze doelstelling? Door de overstap naar zonnepanelen te maken, komt de gemeente weer een stapje dichterbij het behalen van de doelstelling.


De Wilgen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in De Wilgen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Smallingerland er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Smallingerland

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

inwoners hebben een dakcheck gedaan