088 020 3000Bereikbaar tot 18:00 uur
De Weere
Zonnepanelen in De Weere

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen De Weere

Provincie Noord-Holland doet er alles aan om bomenkap te voorkomen. Voor iedere gekapte boom wordt een nieuwe boom terug geplant, bij voorkeur op dezelfde plek. Ook in De Weere zien we dit terug en komen er steeds meer bomen terug om zo het groene karakter van De Weere op termijn te herstellen. Een andere manier voor het groener maken van De Weere is zonnepanelen. Hiermee wordt groene energie opgewekt en in De Weere alleen al worden er 47.846 bomen bespaard door het gebruik van zonnepanelen. Dit is nou nog eens preventief handelen! Wil jij net als hen ook bijdragen aan een groener De Weere ?

Zonneplan wil de inwoners van De Weere van een zo goed mogelijk advies voorzien. Nadat je een aanvraag doet op de website gaat een adviseur voor je aan de slag. Jouw dak wordt nauwkeurig, met behulp van haarscherpe satellietbeelden, ingemeten en samen met jou stellen we een persoonlijk en eerlijk advies op. Benieuwd naar wat zonnepanelen voor jouw energierekening kunnen betekenen? Doe geheel vrijblijvend een aanvraag!

Waarom juist nu zonnepanelen in De Weere:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. De Weere kende afgelopen jaar 1075 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in De Weere zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In De Weere ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In De Weere kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in De Weere

Al 1,016 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Opmeer gingen je voor.

De Weere in 2040 energieneutraal

De gemeente De Weere heeft als doelstelling om in 2040 energieneutraal te zijn. Dit betekent dat er in 2040 net zoveel energie duurzaam moet worden opgewekt, als dat er verbruikt wordt. Al 1.016 inwoners van Opmeer dragen hun steentje bij door zelf hun energie op te wekken met zonnepanelen. Maar om de doelstelling te behalen, zullen er nog een flink aantal woningen over moeten stappen op zonne-energie. Ga jij ook beginnen met zonne-energie?

Beschermd stadsgezicht in De Weere

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar alle geschikte daken in de gemeente De Weere . Huizen die niet geschikt zijn, omdat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn niet meegenomen. Dit resulteert in 1.695 huishoudens die nog kunnen starten met profiteren van zonne-energie. Belangrijk is wel om te weten of jouw woning in beschermd stadsgezicht valt. Dit zou namelijk betekenen dat je een vergunning voor jouw zonnepanelen moet aanvragen. Gelukkig hebben wij goed nieuws: in de gemeente De Weere is nergens sprake van beschermd stadsgezicht.


De Weere in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in De Weere steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Opmeer er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Opmeer

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!