088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
De Tike
Zonnepanelen in De Tike

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen De Tike

Smallingerland is een duurzame gemeente en daarnaast ook de eerste Friese Millennium gemeente. Zij willen daarmee helpen om de acht millenniumdoelstellingen, die door de Verenigde Naties bij de start van het nieuwe millennium in 2000 zijn opgesteld, te halen. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan de bescherming van een duurzaam leefmilieu. We zien dan ook steeds meer woningen in Smallingerland met zonnepanelen op hun dak. Hierbij wekken zij zonne-energie op en dragen zij bij aan de energietransitie van Nederland. Doe jij ook mee?

Buiten het feit dat zonnepanelen helpen om de natuur te behouden, dragen ze ook bij aan het verlagen van jouw energierekening. Gemiddeld besparen zonnepanelenbezitters in de gemeente Smallingerland zo’n €1.143 per jaar. Daarnaast wordt er niet alleen geld bespaard.

Benieuwd wat zonnepanelen voor jou kunnen betekenen? Een van onze adviseurs laat het je graag zien in een vrijblijvend advies. Aan de hand van haarscherpe luchtfoto’s kan tot op de centimeter worden gekeken of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Is dit het geval? Dan wordt er voor jou een dakplan opgesteld en kunnen de monteurs aan de slag zodat ook jij kan beginnen met besparen.

Waarom juist nu zonnepanelen in De Tike:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. De Tike kende afgelopen jaar 1030 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in De Tike zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In De Tike ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In De Tike kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in De Tike

Al 4.153 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Smallingerland gingen je voor.

Geschikte daken in De Tike

Zonneplan doet onderzoek naar alle koopwoningen in gemeente Smallingerland. Uit dit onderzoek blijkt dat er in de gemeente maar liefst 11.131 koopwoningen met een geschikt dak zijn, waarvan er 26% al zijn voorzien van zonnepanelen. Er zijn dus nog vele daken over die geschikt zijn voor zonnepanelen. Zonneplan kijkt of de ligging van het dak gunstig is voor Zonnepanelen en of er geen obstakels zijn op het dak.

Daarnaast is het goed om te weten dat er in de hele gemeente Smallingerland geen sprake is van beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat er geen vergunning nodig is voor het plaatsen van de zonnepanelen.

Smallingerland energieneutraal

De gemeente Smallingerland wil in 2040 een energieneutrale gemeente zijn. Een mooie en ambitieuze doelstelling. Met de ‘routekaart duurzaam Smallingerland’ en het enthousiasme van de inwoners is het zeker mogelijk om deze doelstelling te behalen. Wil jij ook bijdragen aan het behalen van deze doelstelling? Door de overstap naar zonnepanelen te maken, komt de gemeente weer een stapje dichterbij het behalen van de doelstelling.


De Tike in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in De Tike steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Smallingerland er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Smallingerland

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!