phone
netherlands
088 020 3000
Bereikbaar tot 17:00 uur
De Knipe
Zonnepanelen in De Knipe

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €820 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

0

Koopwoningen met zonnepanelen

0

Elk jaar samen
besparen

0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen De Knipe

Steeds meer inwoners van Heerenveen stappen met zonnepanelen over op zonne-energie. Hiermee helpen zij niet alleen het milieu, maar besparen zij ook flink op de energierekening. In de gemeente profiteert al 23% van de geschikte woningen van zonnepanelen. Benieuwd naar wat zonnepanelen kunnen betekenen voor jouw energierekening en het milieu? Lees dan verder.

De gemeente Heerenveen is goed bezig, want er wordt al veel zonne-energie opgewekt. Er liggen op dit moment al op 3.324  woningen in de gemeente zonnepanelen. Doordat er geen fossiele brandstoffen worden gebruikt bij het opwekken van energie met zonnepanelen, is er dit jaar gezamenlijk al 2.077.500 kg CO2 bespaard. Dit staat gelijk aan het planten van 156.536 bomen! Uit onderzoek van Zonneplan is gebleken dat er maar liefst 9.757 woningen in de gemeente geschikt zijn om te profiteren van zonne-energie. Zit jouw woning hier ook tussen? Doe de gratis postcodecheck, kom erachter of jouw woning geschikt is en ontvang gratis en vrijblijvend een persoonlijk advies over jouw dak!

Waarom juist nu zonnepanelen in De Knipe:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. De Knipe kende afgelopen jaar 1132 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in De Knipe zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 820,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In De Knipe ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In De Knipe kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in De Knipe

Al 3.324 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Heerenveen gingen je voor.

Beschermd stadsgezicht in Heerenveen

Zonnepanelen zijn in de hele gemeente Heerenveen toegestaan. Maar let wel goed op als je in of rondom het Oranjewoud woont. Het Oranjewoud is in 2012 door de gemeente bestempeld met beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat het gebied een cultuurhistorisch karakter heeft. Het is wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen op je woning, maar dan heb je wel een vergunning van de gemeente nodig. In de rest van Heerenveen kunnen er zonnepanelen geplaatst worden zonder dat hier een vergunning voor nodig is.

Energieneutraal in 2040

De gemeente Heerenveen wil voor 2040 energieneutraal zijn. Dit houdt in dat er evenveel energie moet worden opgewekt, als dat er wordt verbruikt. Hier werken al 3.324 huishoudens aan mee met zonnepalen op hun dak. Met de aanschaf van zonnepanelen wordt niet alleen bijgedragen aan een energieneutraal Heerenveen, maar tegelijkertijd wordt er ook bespaard op de energierekening. Deze besparing kan oplopen tot wel €820 euro per jaar!


De Knipe in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in De Knipe steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Heerenveen er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Heerenveen

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

inwoners hebben een dakcheck gedaan