phone
netherlands
088 020 3000
woensdag open om 08:00 uur
De Hoef
Zonnepanelen in De Hoef

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €820 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

0

Koopwoningen met zonnepanelen

0

Elk jaar samen
besparen

0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen De Hoef

“Elke generatie heeft haar eigen uitdagingen. De onze is het veranderende klimaat.' Aldus wethouder Kiki Hagen (Duurzaamheid). Het doel is om vanaf 2040 een klimaatneutrale gemeente zijn en schone energie op te wekken. Doe jij mee door jouw woning te verduurzamen?

Een mooie eerste stap om een ​​woning te verduurzamen is het nemen van zonnepanelen. Natuurlijk moet een dak wel geschikt zijn. Mocht dat het geval zijn, kun je zelfs geld besparen. Wilt u zich zonnepanelen terug verdienen. Doordat je zelf energie opwekt, hoef je dit niet meer af te nemen van het net. Hierdoor bespaar je op de vaste lasten.

Laat jouw gegevens achter en wij kijken of jouw woning geschikt is. Je kunt ook kiezen voor een een uitgebreid Zonneplan. Een adviseur zal jou gratis laten zien hoeveel zonnepanelen er op het dak passen. Ook zal er een prijs en rendementsberekening gemaakt worden.

Waarom juist nu zonnepanelen in De Hoef:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. De Hoef kende afgelopen jaar 1141 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in De Hoef zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 820,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In De Hoef ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In De Hoef kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in De Hoef

Al 2.335 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente De Ronde Venen gingen je voor.

Onderzoek gemeente De Ronde Venen

We doen onderzoek naar zonnepanelen in de gemeente De Ronde Venen. Elk huis analyseren we met behulp van luchtfoto’s. We weten dus precies hoeveel woningen al voorzien zijn van zonnepanelen en welke daken er geschikt zijn. Belangrijk om te weten is dat er in de gemeente beschermd stadsgezicht is. Op deze woning mogen zonnepanelen alleen geplaatst worden met toestemming van de gemeente.

Beschermd stadsgezicht: Abcoude, rondom de straten: Kerkstraat, Stationsstraat, Hoogstraat, Molenweg, Amsterdamsestraatweg, Raadhuislaan, ‘t Markvelt en Heinkuitenstraat. Baambrugge, rondom de straten: Binnenweg, Rijksstraatweg, Dorpsstraat en Zuwe

 

 

In 2040 klimaatneutraal

In 2040 wil de gemeente de Ronde Venen klimaatneutraal zijn. Om deze doelstelling te kunnen halen, zullen er nog flink wat zonnepanelen moeten worden geïnstalleerd. Maar uit het onderzoek blijkt dat al een groot deel van de inwoners meehelpt:

 1. 7.583 daken geschikt zijn voor zonnepanelen.
 2. 19% al zonnepanelen heeft.
 3. 1.459.375 kg CO2 bespaard wordt.

Inwoners doen zelf ook actief mee om de doelstellingen te halen. Er is zelfs een speciaal platform opgezet door de inwoners. Via dit platform, Energieke Rondeveners , kun je advies vragen over het verduurzamen van jouw woning.


De Hoef in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in De Hoef steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente De Ronde Venen er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente De Ronde Venen

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

inwoners hebben een dakcheck gedaan