088 020 3000Bereikbaar vanaf 09:00 uur
De Heurne
Zonnepanelen in De Heurne

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen De Heurne

Aalten beschikt met het Loohuisbos en Landgoed Walfort over mooie groene natuurgebieden die deel uitmaken van het Nationaal Landschap Winterswijk. Naast deze groene plekken in Aalten zijn de inwoners ook op een groene manier bezig. Steeds meer inwoners van De Heurne kiezen namelijk voor zonnepanelen. Met gemiddeld 1.064 zonuren kunnen zonnepaneelhouders in De Heurne flink besparen. Op dit moment heeft 34% van de inwoners van De Heurne zonnepanelen op hun dak laten plaatsen. Maar er zijn nog ruim 5.546 daken geschikt in de gemeente voor zonnepanelen. Grote kans dat jouw dak ook geschikt is!

Samen hebben de inwoners van de gemeente Aalten met zonnepanelen al 1.705.000 kg CO2 bespaard. Dat staat gelijk aan 128.469 bomen! Maar de inwoners van De Heurne met zonnepanelen helpen niet alleen het milieu, ze besparen ook flink op hun energierekening. Zo bespaar je in De Heurne al snel €1.143. Benieuwd hoeveel jij kan besparen? Doe dan de dakcheck hierboven.

Waarom juist nu zonnepanelen in De Heurne:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. De Heurne kende afgelopen jaar 1064 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in De Heurne zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In De Heurne ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In De Heurne kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in De Heurne

Al 2.728 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Aalten gingen je voor.

De Heurne in 2030 energieneutraal

De gemeente Aalten heeft als doel om in 2030 energieneutraal te zijn. Een erg ambitieus doel, maar met behulp van alle inwoners van Aalten kan dit worden waargemaakt. De overstap naar duurzame energie door zonnepanelen draagt hier namelijk aan bij. Zonneplan helpt de inwoners van De Heurne graag met het verduurzamen van de woning. Zo kunnen we samen gaan voor een energieneutrale gemeente!

Goed om te weten in De Heurne

Niet overal kunnen zonnepanelen zomaar op het dak geïnstalleerd worden. In sommige delen van de gemeente geldt een beschermd stadsgezicht.  Staat jouw woning in Aalten in het gebied rond de Markt en Kösterbulte of in Bredevoort in het gebied tussen de Grote Gracht en de Bastionstraat en wil je zonnepanelen? Let dan op en vraag eerst een vergunning aan bij jouw gemeente. In de rest van de gemeente kun je zonder vergunning zonnepanelen plaatsen.


De Heurne in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in De Heurne steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Aalten er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Aalten

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!