088 020 3000Morgen open om 08:00 uur
Bornwird
Zonnepanelen in Bornwird

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Bornwird

Onze installatieteams staan te popelen om Dokkum te verduurzamen en Dokkum te voorzien van zonnepanelen. Inwoners uit de gemeente kunnen namelijk flink besparen met zonne-energie. Benieuwd hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Of bent u nieuwsgierig hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen? Vraag dan nu gratis informatie aan! Na uw aanvraag worden al uw vragen door een zonnepanelenadviseur beantwoord.

U ontvangt een persoonlijk Zonneplan en daarna beslist u of u ook voor een stralend dak wilt gaan! Benieuwd hoeveel zonnepanelen er al in gemeente Dokkum liggen? En hoe Dokkum ervoor staat in vergelijking met de andere gemeenten in Nederland? In de hele gemeente zijn er al 477 koopwoningen met zonnepanelen (2017). Dit is 10% van het aantal geschikte koopwoningen voor zonnepanelen. Al +261 inwoners uit de gemeente Dokkum hebben bij ons een aanvraag voor zonnepanelen gedaan. Gemiddeld hebben inwoners uit de gemeente 12 zonnepanelen op het dak liggen. Daarmee halen zij 14% rendement uit hun investering.

Waarom juist nu zonnepanelen in Bornwird:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Bornwird kende afgelopen jaar null zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Bornwird zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Bornwird ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Bornwird kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Bornwird

Al vele opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente gingen je voor.

86% van de daken is geschikt

In Dokkum is 86% van alle koopwoningen geschikt voor zonnepanelen. Uw dak is waarschijnlijk ook geschikt. Maak een mooie stap en verduurzaam uw gemeente Dokkum met zonnepanelen.
In Dokkum is er beschermd stadsgezicht voor het centrum. Een beschermd stadsgezicht houdt in dat er voor het plaatsen van zonnepanelen een vergunning aangevraagd moet worden. Het is dus wel mogelijk om zonnestroom op te wekken met zonnepanelen.
In de rest van de gemeente kunnen de zonnepanelen geplaatst worden zonder vergunning.

De toekomst zonnig tegemoet

Provincie Friesland gaat voor duurzaam. Het streven is om een prettige en leefbare omgeving te worden. Daarom is het de doelstelling om in 2020 tot 16% duurzame energieopwekking te komen in Friesland. Al 10% van de koopwoningen in Dokkum profiteert van zonne-energie. Dit is echter te weinig om in 2020 tot 16% duurzame energieopwekking te komen. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar dit wil niet zeggen dat het onmogelijk is! Mede door het grote aantal geschikte daken is zonne-energie een kansrijke optie om te verduurzamen.
Om inwoners te helpen met verduurzamen heeft Greenloans een aantrekkelijke lening beschikbaar gesteld. Deze lening heeft een laag rentepercentage, waardoor u waarschijnlijk meer opbrengt met uw panelen dan u betaalt aan rente. De keuze voor zonnepanelen is dan makkelijker gemaakt. Lees hieronder meer over deze lening.


Bornwird in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Bornwird steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!