Bilthoven
Zonnepanelen in Bilthoven

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Bilthoven

In Bilthoven wordt er steeds vaker voor duurzaam gekozen. Zo liggen er al zonnepanelen op de daken Het Nieuwe Lyceum en de hockeyvereniging SCHC in Bilthoven. Naast scholen en verenigingen zijn er ook steeds meer inwoners die kiezen voor zonnepanelen in Bilthoven. Dat is ook niet gek, want met een gemiddelde besparing van €1.027 per jaar wordt de energierekening fors omlaag gebracht. Benieuwd of jij ook door middel van zonnepanelen kan gaan besparen op jouw energierekening?

In Bilthoven zijn er in 2021 wel zonuren gemeten! Dat is heel gunstig voor de bezitters van zonnepanelen. Want de daken die al voorzien van zonnepanelen besparen samen per jaar. Via de gratis dakcheck kom je erachter of jouw dak ook geschikt is voor het opwekken van zonne-energie.

Wanneer jij een aanvraag doet wordt er door een persoonlijk adviseur contact met je opgenomen. Aan de hand van jouw wensen krijg je een oprecht en deskundig advies en offerte. In deze vrijblijvende offerte vind je onder andere het aantal panelen, de volledige investering en de terugverdienperiode terug.

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Bilthoven:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Bilthoven kende afgelopen jaar 1032 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Bilthoven zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Bilthoven ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Bilthoven kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Bilthoven

Al 918 opgewekte zonnepaneeleigenaren in Bilthoven gingen je voor.

Geschikte daken voor zonnepanelen in Bilthoven

Niet alle daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Wanneer het bijvoorbeeld van riet gemaakt is of de oriëntatie van het dak niet gunstig is, wordt het dak als niet geschikt beschouwd. Zonneplan doet onderzoek naar deze geschikte daken in Bilthoven en de rest van de gemeente. Nog daken zijn beschikbaar voor het plaatsen van zonnepanelen. Dikke kans dat jouw dak dus ook geschikt is.

In Bilthoven is er geen sprake van beschermd stadsgezicht. Je kan dus zonder vergunning van de gemeente een aanvraag doen bij Zonneplan!

Zonnepanelen installateur Bilthoven

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Bilthoven? Onze vakkundige monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Wanneer je akkoord gaat met jouw persoonlijke Zonneplan kun jij simpel via onze zelfplanner een afspraak maken voor de installatie. Zo kun jij ervoor zorgen dat je thuis bent tijdens de installatie

Wanneer de zonnepanelen op het dak liggen wekken ze gelijk al stroom op. Deze opbrengsten kun je altijd live terugzien in de Zonneplan app. Zo kun je ook makkelijk de opbrengsten vergelijken met andere dagen of met die van een jaar terug. De app staat via een versleutelde 4G verbinding in contact met jouw slimme meter. Op deze manier komt de informatie niet bij een derde partij terecht, dus blijft jouw data ook echt jouw data.

Zonnepanelen kopen in Bilthoven

Al inwoners van gemeente De Bilt hebben de overstap gemaakt op zonne-energie. Deze zonnepanelen dragen bij aan het doel van de gemeente De Bilt om in 2050 een energieneutrale gemeente te zijn. Veel Bilthovenaren zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al   inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij ook bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Bilthoven. Dit is super interessant, want je begint direct de eerste dag al met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Bilthoven? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Bilthoven.

Bilthoven gaat voor Slimme energie

Steeds meer Bilthovenaren maken in 2022 de keuze voor een energiecontract op basis van variabele tarieven per uur. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Bilthoven!

Vragen over zonnepanelen in Bilthoven

 • Waarom zonnepanelen kopen in Bilthoven?

  Zonnepanelen kopen in Bilthoven heeft voordelen. Op steeds meer daken in Bilthoven liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.027 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Bilthoven?

  Het dichtstbijzijnde Zonneplan installatiedepot is gevestigd in Almere en vanuit hier installeren onze ervaren monteurs zonnepanelen in Bilthoven en omgeving. Naast onze eigen teams hebben we ook twee lokale Zonneplan partners gevestigd in Vleuten en Leusden. Samen maken we de lokale regio duurzamer!

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Bilthoven?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in gemeente . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.


Bilthoven in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Bilthoven steeds populairder geworden. Benieuwd hoe Bilthoven er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in Bilthoven

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!