088-0203000 Morgen open om 08:30 uur

Zonnepanelen Best

  • Gratis scan van uw dak
  • Ook zonder eigen investering
  • Beste deal door collectieve inkoop

Wat kosten zonnepanelen?


314 inschrijvingen

Deelnemers van het project

€ 24.000 besparen

Elk jaar samen besparen

1507 bomen

CO2 omgezet in bomen

Zonnepanelen in Best

Best gaat voor duurzaam. De overstap naar zonnepanelen wordt door steeds meer inwoners van gemeente Best gemaakt. Als er gekeken wordt naar het gemiddeld aantal woningen dat voorzien is van zonnepanelen loopt gemeente Best voor op het gemiddelde in Noord-Brabant. Echter presteert buurgemeente Oirschot op het gebied van zonnepanelen beter dan gemeente Best. Zonneplan heeft al vele installatie uitgevoerd in de gemeente Best en de klanten zijn er over te spreken.

Een tevreden klant uit Best:

De keuze voor Zonneplan is in mijn geval gekomen door de goede verhalen en referenties die ik over ze hoorde. En nu, na de installatie, kan ik mij volledig aansluiten bij de referenties.

Gemeente Best heeft geschikte daken voor zonnepanelen

Zonneplan heeft de daken in de gemeente Best bekeken en er is duidelijk geworden dat er sprake is van beschermd stadsgezicht aan enkele straten. De wijk Batadorp in Best heeft een beschermd stadsgezicht in de volgende straten: Wilhelminakanaalstraat, Batalaan, Welvaartstraat, Schoenmakersstraat, Amsterdamsestraat, Internaatstraat, Europalaan, de Tongelreep, Parkweg en de Dommel. Woont u aan een van deze straten? Dan dient u een vergunning aan te vragen voor het plaatsen van zonnepanelen. In de rest van de gemeente Best kunnen de zonnepanelen geplaatst worden zonder het aanvragen van een vergunning.

Best gaat voor groen

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte woningen voor zonnepanelen in de gemeente Best. Hieruit komt naar voren dat er 10.301 geschikte woningen zijn. Hiervan maken er op dit moment 637 woningen gebruik van zonnepanelen, dit komt neer op ongeveer 6,2%. Gemeente Best loop voor op het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant, het gemiddelde ligt namelijk op 4,65%. Echter moet de stap naar de top van provincie Noord-Brabant nog wel gezet worden, in buurgemeente Oirschot is namelijk al 8,9% van de woningen voorzien van zonnepanelen. Zonneplan wil graag samen met de bewoners van gemeente Best de stap zetten naar de top van Noord-Brabant, doet ook u met ons mee?


Zonnepanelen financieren met een lening

De gemeente Best heeft als duurzaamheidsdoelstelling om in 2030 een energie neutrale gemeente te zijn. Om deze doelstelling te behalen kunnen de inwoners gebruik maken van de Energiebespaarlening.


De Energiebespaarlening is een lening waarmee u de aanschaf van zonnepanelen kunt financieren:

  • Rente tussen de 2,2 en de 2,9%
  • Het minimum leenbedrag is €2500,- het maximum is €25.000,-
  • Looptijd tussen de 7 jaar en 15 jaar
  • U kunt boetevrij aflossen


Wilt u meer informatie over de Energiebespaarlening, dan kunt u hier een kijkje nemen: op het kenniscentrum of ga hier naar de website van het Energiebespaarfonds

Bent u benieuwd wat de gemeente Best nog meer doet op het gebied van duurzaamheid? Dan kunt u kijken op het energieloket:
klik hier voor het energieloket Best

Zonneplan bekijkt voor u de mogelijkheden

Zonneplan aanvragen

6 reviews van mensen uit de omgeving van Best

Gemiddeld
9,5
10.0
Wij zijn erg blij met onze installatie! Fijn contact met de adviseur en de panelen liggen heel netjes op de woning. Laat de zon maar schijnen!
Gekozen voor SolarEdge SE3680 HD Wave en QCELLS 310 Wp Design Zwart

9.0
De zonnepanelen bevallen goed, en ze leveren zeker voldoende op. Ik heb bijna nog nooit zulke nette installateurs meegemaakt die het zo netjes achterlaten. Het advies was ook goed, ik werd snel geholpen.
Gekozen voor SolarEdge SE5K en JA Solar 290 Wp PERC Black/white

9.0
Zelf had ik nog wat offertes opgevraagd. De één liet lang op zich wachten, terwijl een ander wel reageerde. Toch heb ik voor Zonneplan gekozen, aangezien kennissen van mij ook zonnepanelen van Zonneplan op het dak hebben laten leggen. Zij waren daar tevreden over en daardoor heb ik vrij snel die keuze gemaakt. Ik vind dat de plaatsing vrij vlot is verlopen en vrij netjes is weggewerkt. Ik ben dik tevreden over de opbrengsten, want de zon heeft goed geschenen.
Gekozen voor SMA Sunny Boy 3000TL-21 en Jinko 260 poly

10.0
Als ik vragen had, belde ik even en werd ik perfect geholpen. Inmiddels heeft mijn schoondochter en de ouders daarvan ook zonnepanelen van Zonneplan op het dak. Het begint hier steeds meer te leven. De installatie ging vrij vlot. De installateurs waren er om half 8 en om half 3 waren ze alweer weg. Ik heb een dak dat vrij lang doorschiet naar beneden, dus daar konden de zonnepanelen gemakkelijk op. Ik kijk amper naar de opbrengsten, maar de meter zie ik terugdraaien.
Gekozen voor Zeversolar TL3000 en Trina Solar 265 Wp All Black

10.0
De keuze voor Zonneplan is in mijn geval gekomen door de goede verhalen en referenties die ik over ze hoorde. En nu, na de installatie, kan ik mij volledig aansluiten bij de referenties.
Zonnepanelen Best
Gekozen voor SMA Sunny Boy 5000TL-21 en Trina Solar 260 Wp All Black

9.0
Als de komende maanden gemiddeld evenveel wordt opgewekt, dan ga ik mijn verwachte opbrengst met gemak halen. Voordat ik mijn keuze maakte heb ik andere aanbieders vergeleken. Ik ben vooral bezig geweest met het vergelijken van de kwaliteit. De kwaliteit in combinatie met de prijs heeft mij voor Zonneplan doen kiezen. De prijs was vergelijkbaar met de concurrentie, maar de kwaliteit bij lange na niet.
Zonnepanelen Best
Gekozen voor SolarEdge SE2200 en BYD 260 Wp

Verdienen met zonnepanelen?

Aan de slag