Zonnepanelen advies

Aid Henic
Door: Aid Henic

Ben je op zoek naar het beste advies voor zonnepanelen op jouw dak? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Zonneplan en ontvang een persoonlijk advies van een adviseur gebaseerd op jouw persoonlijke situatie, wensen en behoeften.

Advies voor zonnepanelen?

Hoe werkt het aanvragen van persoonlijk advies?

Wil je graag persoonlijk advies over het installeren van zonnepanelen op jouw dak? Geef dan jouw adres en jouw (toekomstige) stroomverbruik door. Onze adviseurs kunnen online nauwkeurig jouw dak opmeten en de zonnepanelen intekenen. Zo zijn de mogelijkheden van jouw dak snel inzichtelijk, zonder fysieke schouw. Er wordt een persoonlijk advies voor je opgesteld dat aansluit op jouw wensen en behoeften.

Stappenplan voor aanvragen advies

Op onze website kun je vrijblijvend advies aanvragen voor je zonnepanelen. Hiervoor moet je een aantal stappen invullen, namelijk:

  • Stap 1: Doorgeven van je adres
  • Stap 2: Dakcheck
  • Stap 3: Gegevens doorgeven
  • Stap 4: Telefonische afspraak maken
  • Stap 5: Adviseur neemt contact met je op
  • Stap 6: Je persoonlijke advies is klaar

Stap 1: Doorgeven van je adres

Het aanvragen van een persoonlijk advies begint met het doorgeven van jouw adresgegevens. Zo krijgen wij een goed beeld van de mogelijkheden qua zonnepanelen op jouw adres.

zonnescan stap 1

Stap 2: Dakcheck

Geef jouw adresgegevens aan ons door en dan halen wij de gegevens van jouw woning op. Indien mogelijk voeren we direct een online dakcheck uit bij jouw woning. Een medewerker beoordeelt dan live jouw dak. We bekijken dan onder andere welk dakvlak geschikt is er of er objecten zijn die schaduw geven.

stap 2 zonnescan
stap 2 zonnescan

Stap 3: Gegevens doorgeven

Vul je persoonlijke gegevens in, zodat wij telefonisch contact met je kunnen opnemen om jouw voorkeuren en wensen te bespreken.

stap 3 zonnescan

Stap 4: Telefonische afspraak maken

Kies het tijdstip waarop de adviseur jou het beste kan bereiken of kies ervoor om direct een offerte op te vragen. Je wordt dan zo snel mogelijk gebeld door een adviseur.

stap 4 zonnescan

Stap 5: Adviseur neemt contact met je op

Je afspraak is nu verwerkt in onze planning. Op jouw gekozen datum en tijdstip neemt één van onze Zonneplan adviseurs telefonisch contact met je op om jouw wensen te bespreken. Zo’n gesprek duurt ongeveer 10 minuten. Daarna gaat de adviseur bezig met het opstellen van een persoonlijk advies voor zonnepanelen op jouw dak.

stap 5 zonnescan

Stap 6: Je persoonlijke advies is klaar!

Je krijgt vaak dezelfde dag een mail met jouw persoonlijke Zonneplan dat is opgesteld door de adviseur. Daarna neemt hij/zij telefonisch contact met je op om het advies door te nemen en eventuele vragen te beantwoorden die zijn ontstaan na het bespreken van het opgestelde advies.

Zonnepanelen adviseur berekent met dakscan hoeveel zonnepanelen er nodig zijn

Advies op maat voor zonnepanelen

Bij Zonneplan zorgen we ervoor dat jij het beste advies krijgt voor jouw zonnepanelen, tegen de beste prijs. We zijn trots op onze positie als #1 van Nederland en we streven er altijd naar om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Daarom kijken we niet alleen naar de verkoop van zoveel mogelijk zonnepanelen, maar ook naar wat het beste is voor jouw situatie. Een voorbeeld van het beste advies geven betekent ook dat we net dat ene paneel niet verkopen, waardoor er voor een lichtere en voordelige(re) omvormer kan worden gekozen en jij optimaal profiteert van lagere kosten en dus een beter rendement.

Zonnepanelen advies vergelijken

Kijk jij voor het eerst naar zonnepanelen op jouw woning en ben jij nog oriënterend? Mogelijk bekijk je dan meerdere aanbieders van zonnepanelen. Begrijpelijk, want het is goed om te weten wat er allemaal op de markt is en wat de mogelijkheden zijn bij verschillende aanbieders. Heb je ook contact (gehad) met andere aanbieders en wil je er zeker van zijn dat dit het perfecte zonnepanelen systeem is waar jij de komende tijd optimaal van kan profiteren? De adviseur helpt je graag met vergelijken van adviezen en prijzen en kan eventuele vragen bij je wegnemen.

Lees ook ons artikel zonnepanelen vergelijken voor informatie over hoe je het beste meerdere zonnepanelen offertes en aanbieders kunt vergelijken.

Zonnepanelen kopen: het beste advies

Na het vergelijken van verschillende aanbieders, gaan wij ervan uit dat jij zonnepanelen gaat kopen bij Zonneplan. In jouw persoonlijk, geadviseerde Zonneplan staat in de laatste stap alles om jouw aanvraag te bevestigen en over te gaan tot het daadwerkelijk aanschaffen van de panelen.

Maar Zonneplan stopt niet wanneer jij je aanvraag hebt gedaan, want we begeleiden je graag tijdens het gehele proces na de aankoop. Alles wordt voor jou uit handen genomen, van het installeren van de panelen tot het Zonneplan Serviceplan, zodat jij optimaal kunt genieten van de zon en je eigen zonnepanelen!

Vraag vrijblijvend jouw zonnepanelen advies aan

Klinkt goed toch? Vraag daarom jouw persoonlijke zonnepanelen advies vandaag nog aan. Laat je adviseren door een Zonneplan-adviseur en profiteer zo snel mogelijk van jouw eigen opgewekte zonnestroom.

Aid Henic

Aid Henic

SEO specialist

Aid Henic is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zijn focus ligt voornamelijk op het onderwerp thuisbatterijen, maar ook zonnepanelen en dynamische energie liggen binnen het interessegebied.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: