Na installatie

De start van jouw rendement; je eigen thuisbatterij. Ontdek op deze pagina alle belangrijke punten voor na de installatie van jouw thuisbatterij

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

De Zonneplan app

Zonneplan app Thuisbatterij

#1 Powerplay inkomsten

Ontdek hier wat je thuisbatterij tot nu toe heeft verdiend, zowel het totaal sinds de installatie als de inkomsten van deze maand. De app update jouw inkosten ieder uur.

#2 Batterijvermogen

Het vermogen (kW) waarmee jouw thuisbatterij laadt of ontlaadt op dat moment.

#3 Status van jouw thuisbatterij

Volg live de status van je thuisbatterij. ‘Opladen’’ en ‘Ontladen’ spreken voor zich. ‘Status bewaken’ houdt in dat je batterij in stand-by modus staat. De thuisbatterij wacht op de momenten waarop betere verdiensten behaald kunnen worden.

#4 Batterijpercentage

Hoe vol is jouw batterij? Dat laat het batterijpercentage zien. De batterij raakt nooit helemaal leeg; ontladen stopt automatisch als het batterijpercentage 5% bereikt. Zo blijft de batterij in topkwaliteit.

#5 Batterijactiviteit

De groene lijn toont de laadactiviteiten gedurende de dag. Een opwaartse piek duidt op opladen. Als de lijn stabiel op nul ligt, stond de batterij in stand-by. Onder de 0-lijn betekent ontladen. De grijze stippellijn geeft het batterijpercentage gedurende de dag weer.

#6 Maandoverzicht

De groene balken tonen de dagelijkse verdiensten. Kies je een specifieke dag, dan kleurt die balk paars.

Jouw eerste energiefactuur met Powerplay

Maandelijks zie je jouw Powerplay-inkomsten terug op jouw energiefactuur. Zo profiteer je direct van jouw verdiensten. We geven je graag alle uitleg, inclusief voorbeeldbeeldfactuur

Onderhoud

Jij hoeft niets te doen qua onderhoud van de thuisbatterij. Het batterijmanagementsysteem houdt de status van de batterijcellen nauwlettend in de gaten en zorgt voor een optimale balans. Zo blijft jouw batterij altijd in topconditie, wat bijdraagt aan een langere levensduur.

Conformiteitscertificaat

Voor jouw administratie; het conformiteitscertificaat. Met dit certificaat toon jij aan dat jouw opweksysteem geschikt is voor de aansluiting op het Nederlandse energienet. Als trotse eigenaar van een elektriciteitsproductie-eenheid – zoals een thuisbatterij of zonnepaneleninstallatie – moet je dit certificaat in je bezit hebben zodat je kunt aantonen dat jouw thuisbatterijinstallatie voldoet aan de eisen die gesteld worden in de Europese verordening Requirements for Generators (RfG).

Download het conformiteitscertificaat (PDF).

 

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: