0528-217008Bereikbaar tot 20:30 uur
Nieuwlande
Zonnepanelen in Nieuwlande

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Nieuwlande

Gemeente Hoogeveen wil graag gebouwen verduurzamen door middel van zonnepanelen. Zo zijn er zonnepanelen geïnstalleerd op de daken van scholen in en rondom Hoogeveen en ook op het dak van sporthal Trasselt schitteren zonnepanelen. Er zijn veel voordelen aan het aanschaffen van zonnepanelen. Zo help je het milieu en draag je direct bij aan de energietransitie in Nederland, maar daarnaast bespaar je ook nog een op jouw energierekening. Wil jij ook gaan profiteren?

In de gemeente Hoogeveen heeft 30% van de koopwoningen zonnepanelen. De bewoners van deze koopwoningen besparen gezamenlijk jaarlijks €5.516.118. Met een zonnepanelen installatie bespaart één huishouden op jaarbasis gemiddeld maar liefst
€1.143!

Na het invullen van postcodecheck wordt jouw woning onder de loep genomen door één vaste adviseur en worden de mogelijkheden voor zonnepanelen bekeken. Aan de hand van deze gegevens stelt jouw adviseur een persoonlijk dakplan op, waarin alle informatie staat over de gekozen materialen, de totale kosten en de besparingen. Al 3.966 inwoners uit Hoogeveen gingen jou voor en kregen persoonlijk advies van Zonneplan.

 

 

 

 

Waarom juist nu zonnepanelen in Nieuwlande:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Nieuwlande kende afgelopen jaar 1031 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Nieuwlande zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Nieuwlande ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Nieuwlande kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Nieuwlande

Al 4.826 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Hoogeveen gingen je voor.

Geschikte daken voor zonnepanelen in Nieuwlande

Zonneplan heeft in Hoogeveen onderzoek gedaan naar het aantal geschikt daken voor zonnepanelen. Er wordt gekeken welk dak nog kan profiteren van zonnepanelen en welke daken niet geschikt zijn voor zonnepanelen. Daken met voldoende ruimte, weinig schaduwwerking en een gunstige ligging ten opzichte van de zon zijn geschikt voor zonnepanelen. Daken met een rieten dak zijn niet geschikt. Hierop installeren wij bij Zonneplan geen zonnepanelen.

Als jouw dak geschikt is zorgen onze monteurs er uiteindelijk voor dat de zonnepanelen netjes op jouw dak komen te liggen. Jouw opbrengsten zie je vervolgens simpel en overzichtelijk terug in onze eigen gratis Zonneplan app. Dankzij de 4G verbinding heb je live inzicht in de prestaties van jouw zonnepanelen. Je ziet altijd en overal hoeveel energie jouw zonnepanelen opwekken. Super handig, want zo vergelijk je de opbrengst eenvoudig met gisteren, vorig jaar of met je buren!

Zonnepanelen installateur Nieuwlande

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Nieuwlande ? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs, ze staan te popelen om jouw dak te voorzien van zonnepanelen. Onze installateurs in Nieuwlande zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140.

Op dit moment plaatsen onze installateurs geheel zwarte zonnepanelen met een maximaal vermogen van 400 wattpiek. In Nederland betekent dit, dat één paneel gemiddeld 296 kWh per jaar oplevert. Doordat deze zonnepanelen geheel zwart zijn zie je ze minimaal op het dak liggen.

 

 

Zonnepanelen kopen in Nieuwlande

De gemeente heeft als doel dat in 2040 Hoogeveen energieneutraal is. Veel inwoners van Nieuwlande zijn dan ook al bezig met deze veranderingen. Als bewoner kun jij hier ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Nieuwlande . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Er zijn ook een aantal lokale projecten gestart. Veel gebouwen willen gaan verduurzamen en dat is terug te zien in het plan van de gemeente. Dit is een erg creatief en mooi initiatief! Wil jij zonnepanelen kopen in Nieuwlande ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Nieuwlande .

Nieuwlande gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Hoogeveners voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Nieuwlande zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Nieuwlande !

Vragen over zonnepanelen in Hoogeveen

 • Waarom zonnepanelen kopen in Hoogeveen?

  Zonnepanelen kopen in Nieuwlande heeft voordelen. Op steeds meer daken in Nieuwlande liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Hoogeveen?

  In Hoogeveen hebben wij een eigen installatiedepot en installeren onze Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Solar Systems Midden-Nederland uit Dedemsvaart en Paauwe Installaties uit Wierden. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

   

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Hoogeveen?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Nieuwlande . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale duurzaamheidsleningen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.


Nieuwlande in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Nieuwlande steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Hoogeveen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Hoogeveen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!