088 020 3000Bereikbaar vanaf 09:00 uur
Nieuwegein
Zonnepanelen in Nieuwegein

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Nieuwegein

Nieuwegein is een groene gemeente. Een van de speerpunten van het beleid was dan ook het behoud van het Groene Hart met zijn natuurlijke en landschappelijke waarden. Een energie-neutrale omgeving draagt hier aan bij. Dit kan gestimuleerd worden door het zelf opwekken van energie. In Nieuwegein is dit ook steeds vaker het geval en er zijn inmiddels al 3.759 woningen met panelen. Samen besparen zij €4.296.537 euro per jaar. Wil jij ook starten met besparen?

Wij van Zonneplan maken Nieuwegein graag nog groener door het gebruik van duurzame energie. Hiermee draag jij bij aan een betere leefomgeving en help je direct mee met de energietransitie van Nederland. De inwoners van Nieuwegein zijn al goed bezig en besparen samen 177.021 bomen en 2.349.375 kg CO2.

Door het opwekken van zonne-stroom help je niet alleen het milieu, maar scheelt het jou ook nog eens kosten op de energierekening. Gemiddeld word namelijk jaarlijks zo’n €1.143 euro bespaard door het gebruik van zonnepanelen.

Ben jij al benieuwd naar de mogelijkheden voor jou woning? doe dan geheel vrijblijvend een aanvraag! Eén van onze adviseurs neemt dan contact met je op.

Waarom juist nu zonnepanelen in Nieuwegein:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Nieuwegein kende afgelopen jaar 1032 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Nieuwegein zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Nieuwegein ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Nieuwegein kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Nieuwegein

Al 3.759 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Nieuwegein gingen je voor.

Duurzaam Nieuwegein

Gemeente Nieuwegein vindt duurzaamheid erg belangrijk. De doelstelling is om in 2040 energieneutraal te zijn. Hiervoor moet alle gebruikte energie zelf opgewekt worden op een duurzame manier, met bijvoorbeeld zonne-energie of warmtepompen.

Nieuwegein heeft al heel wat duurzame stappen gezet. Zo is het dak ven het DC van Jumbo voorzien van zo’n 13.500 zonnepanelen die jaarlijks 4.000.000 kWh aan zonnestroom produceren. Dit is echter niet het enige gebouw die geniet van eigen zonne-energie. Er zijn op sportgebouw de Waterlelie, Sporthal Galecop en het Recyclingstation in totaal 345 zonnepanelen gelegd. Goed bezig!

Handig om te weten

Bij een gedeelte van de Vreeswijk in Nieuwegein is sprake van beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat hier zonder vergunning van de gemeente geen zonnepanelen mogen worden gelegd. Woon jij in de Vreeswijk? Bekijk dan of dit ook voor jou het geval is. Indien dit niet zo is, kun je zonder vergunning zonnepanelen aanschaffen.

Daarnaast is het ook handig om te weten dat je de Btw terugvragen van de belastingdienst. De reden hiervoor is erg simpel: Als je zonnepanelen hebt ben je een ‘eigen’ ondernemer. Je levert namelijk je stroom terug aan het net. Dit betekent dat je de BTW over jouw aankoop kan terugvragen!


Nieuwegein in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Nieuwegein steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Nieuwegein er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Nieuwegein

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!