040-7600221Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Eindhoven
Zonnepanelen in Eindhoven

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Eindhoven

Eindhoven kent veel parken en plantsoenen. Dit maakt Eindhoven de groenste stad van de vijf grootste steden van Nederland. Ongeveer een derde van alle openbare ruimte in Eindhoven is groen. Ook de daken in Eindhoven worden steeds groener. We zien namelijk steeds meer zonnepanelen op de daken verschijnen die groene energie opwekken. Al 12.988 huizen hebben een set zonnepanelen op het dak liggen. Met zonnepanelen op je dak bespaart je tot wel €1.143 per jaar.

Wil je ook van deze besparing genieten? Dat kan tijdens het zonnepanelenproject van Zonneplan in Eindhoven. Je krijgt van ons direct het beste en meest voordelige zonnepanelenadvies op maat. Wij nemen in dit advies de veiligheid van de installatie, de kwaliteit van de producten en de wensen van jou altijd mee.

Ons doel: 100% tevredenheid over jouw persoonlijke Zonneplan. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Doe geheel vrijblijvend een aanvraag en ontvang een persoonlijk advies. Neem ook een kijkje in ons kenniscentrum. Hier vertellen wij alles over de aanschaf tot en met het monitoren van de zonnepanelen.

Waarom juist nu zonnepanelen in Eindhoven:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Eindhoven kende afgelopen jaar 1066 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Eindhoven zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Eindhoven ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Eindhoven kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Eindhoven

Al 12.988 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Eindhoven gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Eindhoven

Uit onderzoek van Zonneplan is gebleken dat er nog 16.722 huishoudens met een koopwoning nog kunnen profiteren van zonnepanelen. In dit aantal zijn daken die niet geschikt zijn, zoals bijvoorbeeld daken van riet, niet meegenomen.

In enkele gebieden in Eindhoven is sprake van beschermd stadsgezicht. In Eindhoven hebben we het dan over het Wittedorp, Philipdorp, villapark den Elzent, villapark Tongelre en Riel. Woon je in één van deze gebieden? Dan kan jij ook voor zonnepanelen gaan, maar is het wel belangrijk om eerst een vergunning aan te vragen bij de gemeente.

Zonnepanelen installateur Eindhoven

Op zoek naar een zonnepanelen installateur in Eindhoven? Onze monteurs komen graag bij je langs. In de stad is één van onze Zonneplan installatiedepots gevestigd van waaruit onze installateurs de lokale regio verduurzamen. Deze zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140.

Zodra jij akkoord gaat met het door de adviseur opgestelde persoonlijke zonneplan, kun jij zelf bepalen wanneer wij langs komen. Dankzij de zelfplanner kun je de installatie inplannen op een moment die jou uitkomt.

Zonnepanelen kopen in Eindhoven

Eindhoven heeft als duurzaamheidsdoelstelling om in 2045 energieneutraal te zijn. Veel Eindhovenaren zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 12.988 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Eindhoven. Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Eindhoven? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Eindhoven.

Eindhoven gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Eindhovenaren voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Eindhoven zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor dynamische uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Eindhoven!

Vragen over zonnepanelen in Eindhoven

 • Waarom zonnepanelen kopen in Eindhoven?

  Zonnepanelen kopen in Eindhoven heeft voordelen. Op steeds meer daken in Eindhoven liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Eindhoven?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen binnen de gemeente Eindhoven. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Eindhoven?

  In Eindhoven hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Eén daarvan is ook gevestigd in Eindhoven en de andere in Swalmen. Samen verduurzamen wij de lokale regio!


Eindhoven in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Eindhoven steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Eindhoven er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Eindhoven

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!