020-7605363Bereikbaar tot 20:30 uur
Diemen
Zonnepanelen in Diemen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Diemen

Er zijn steeds meer zonnepanelen in Diemen. Zo zijn er op verschillende gemeentelijke gebouwen al zonnepanelen gelegd. Bijvoorbeeld op het gemeentehuis, het zwembad en de sporthal ‘Prins Bernhardlaan’. Het is niet gek dat steeds meer huishoudens overstappen op zonne-energie, aangezien je flink kunt besparen op de energierekening. Ga jij ook profiteren van de zon?

Inwoners van Diemen kunnen door zonnepanelen met 1.048 gemiddeld €1.143 per jaar besparen. Er zijn 1.293 huishoudens in de gemeente die jaarlijks besparen op hun energierekening. In het afgelopen jaar hebben deze huishoudens gezamenlijk maar liefst
€1.477.899 bespaard. Benieuwd wat jij kunt besparen? Doe dan de gratis dakcheck.

Na jouw aanvraag van de dakcheck neemt een persoonlijk adviseur contact met je op. Aan de hand van dit gesprek neemt deze adviseur jouw woning onder de loep en maakt een persoonlijk dakplan. In dit dakplan staan de kosten en de opbrengsten afgestemd op jouw dak en verbruik.

Waarom juist nu zonnepanelen in Diemen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Diemen kende afgelopen jaar 1048 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Diemen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Diemen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Diemen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Diemen

Al 1.293 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Diemen gingen je voor.

Daken in Diemen geschikt voor zonnepanelen

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Diemen. Uit dit onderzoek bleek dat maar liefst 2.273 daken in de gemeente Diemen geschikt zijn voor zonnepanelen. Bij het beoordelen van de daken wordt er gekeken naar de ligging en de ruimte op het dak. In Diemen heeft 14% van de geschikte daken al zonnepanelen. Dit betekent dat er nog genoeg huishoudens kunnen profiteren van zonne-energie.

Zonnepanelen installateur Diemen

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Diemen. Onze ervaren monteurs en installatiepartners staan te popelen om langs te komen. Met zonnepanelen van Zonneplan heb je na installatie ook recht op het Zonneplan Serviceplan. Daarmee ben je 10 jaar zeker van een werkend zonnepanelensysteem en daarnaast wordt de btw-teruggave voor je geregeld.

We komen geheel zwarte zonnepanelen installeren. Daarnaast komt er in jouw woning een Zonneplan One of Zonneplan One Optimized omvormer te hangen. De Optimized is de beste optie wanneer jouw dak last heeft van schaduwwerking. De omvormer zorgt ervoor dat de stroom die jouw panelen opwekt ook echt gebruikt kan worden in jouw apparaten.

Zonnepanelen kopen in Diemen

Het doel van de gemeente Diemen is om in 2040 energieneutraal te zijn. Dit houdt in dat al het CO2-verbruik gecompenseerd wordt door het opwekken van duurzame energie. Inwoners van de gemeente kunnen bijdragen aan het behalen van de doelstelling. Wil jij bijdragen aan deze doelstelling en tegelijkertijd besparen? Dan is investeren in zonnepanelen de oplossing.  Zonneplan helpt je graag bij het overstappen naar zonne-energie. Doe de gratis dakcheck om erachter te komen wat de mogelijkheden van jouw dak zijn!

Diemen gaat voor Slimme energie

Steeds meer Diemenaren maken de keuze voor een energiecontract op basis van prijzen die verschillen per uur. Dus geen vast contract meer, maar een dynamisch energiecontract. Op deze manier heb je zelf invloed op je energierekening in Diemen. Met Slimme energie neem je stroom af voor uurtarieven en zie je in de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Diemen!

Vragen over zonnepanelen in Diemen

 • Waarom zonnepanelen kopen in Diemen?

  Zonnepanelen kopen in Diemen heeft voordelen. Steeds meer Diemenaren leggen zonnepanelen op hun dak. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Diemen?

  Op dit moment biedt de gemeente Diemen geen subsidies voor zonnepanelen aan. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Diemen?

  In Almere is een Zonneplan installatiedepot gevestigd en vanuit hier installeren onze monteurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Zuidzon uit Amstelveen en Infinity Solar Technologies uit Almere. Samen verduurzamen we de lokale regio!


Diemen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Diemen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Diemen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Diemen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!