020-7605363Bereikbaar tot 20:30 uur
Amstelveen
Zonnepanelen in Amstelveen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Amstelveen

In Amstelveen is zonne-energie steeds populairder. Zo hebben de schoolbesturen van Amstelwijs en Amstelland gezamenlijk 1400 zonnepanelen op hun daken gelegd. Ook het dak van Scholengemeenschap Panta Rhei ligt vol met 600 zonnepanelen. Naast deze scholen zijn ook steeds meer inwoners van Amstelveen bezig met het gebruik van duurzame energie. Zonnepanelenbezitters besparen jaarlijks een mooi bedrag op de energierekening. Ben je benieuwd hoeveel een huishouden in Amstelveen gemiddeld bespaard?

Een huishouden in Amstelveen bespaart gemiddeld €3.664.458 per jaar.  In totaal zijn er 3.206 daken gevuld met zonnepanelen. Al deze huishoudens besparen gezamenlijk €3.664.458 per jaar. Doe de gratis postcodecheck via onze website en kom erachter hoeveel jij kunt besparen.

Één van onze persoonlijke adviseurs neemt contact met je op nadat je de gratis postcodecheck hebt gedaan. Samen bespreken jullie die opties en mogelijkheden voor jouw dak. Na afloop van het gesprek maakt de adviseur een dakplan afgestemd op jouw dak en verbruik. Het dakplan staat vermeld in jouw zonneplan. Ook vind je in jouw zonneplan de kosten en opbrengsten die onze zonnepanelen van 400 gaan opleveren.

Waarom juist nu zonnepanelen in Amstelveen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Amstelveen kende afgelopen jaar 1048 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Amstelveen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Amstelveen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Amstelveen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Amstelveen

Al 3.206 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Amstelveen gingen je voor.

Geschikte daken in Amstelveen

Zonneplan doet onderzoek naar alle daken in Amstelveen, zo weet Zonneplan welke huishoudens nog kunnen profiteren van zonne-energie. Wij bekijken alle daken afzonderlijk en beoordelen de geschiktheid voor zonnepanelen. De ruimte op het dak en de ligging van het dak ten opzichte van het zuiden vormen hierin de basis. Wij hebben goed nieuws voor de inwoners van Amstelveen! In Amstelveen hebben 9.450 huishoudens een geschikt dak, waarvan
14% zonnepanelen heeft. Veel huishoudens kunnen dus nog profteren van de zon!

Doelstelling gemeente Amstelveen

In 2040 fossiel onafhankelijk zijn, dat is het doel van de gemeente Amstelveen. Dit betekent dat de komende jaren het gebruik van fossiele brandstof aanzienlijk gaat verminderen. Een manier om dit te bereiken, is het vervangen van fossiele brandstof door duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie. De gemeente wil de komende jaren meer zonnepanelen op daken van parkeergarages leggen. Zo vergroten ze het aandeel zonne-energie in de gemeente fors. Natuurlijk kunnen de inwoners de gemeente hier een handje mee helpen door de overstap naar zonne-energie te maken.


Amstelveen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Amstelveen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Amstelveen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Amstelveen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!