Vraag een laadpaal voor Volvo aan

 • In 4 jaar terugverdiend
 • Automatisch laden tijdens daluren
 • Live aansturing via de app

Vraag een gratis laadplan aan

Binnen 60 seconden geregeld!

De beste laadpaal voor jouw Volvo

Volvo is een bedrijf dat al sinds 1926 bezig is met het ontwikkelen van auto’s. Het is een automerk voor mensen met een hart voor de wereld waarin we leven en voor de mensen om ons heen. Daarom is Volvo al decennia lang toonaangevend in autoveiligheid. Inmiddels heeft Volvo ook al vele elektrische modellen uitgebracht. Met de Zonneplan laadpaal is er altijd een geschikte laadpaal voor het thuisladen van jouw elektrische Volvo. We informeren je graag over de mogelijkheden.

 

 

De top 4 belangrijkste punten

Belangrijk bij het kiezen van een laadpaal voor Volvo

Volvo’s hebben een totale accucapaciteit van 8 – 107 kWh.
Het laadvermogen is 3.7 kW of zelfs meer.
Dé slimme tips voor een Volvo laadpaal zijn daarom:

3-fasen aansluiting meterkast

Je kunt jouw Volvo binnen één nacht vol laden. Dit komt door het laadvermogen en de accucapaciteit. De aansluiting van jouw meterkast is hierin bepalend. Kies daarom voor een 3-fasen aansluiting.

Leaseauto? Let op de laadregistratie

Als je jouw Volvo least, krijg je vaak de laadkosten vergoed als je deze zelf oplaadt. Jouw werkgever kan echter wel specifieke registratie van jouw laadverbruik verplicht stellen. Vraag daarom aan jouw werkgever wat de eisen zijn.

Slim laden

Hoe groter de batterijcapaciteit, hoe meer je kunt opladen. Met dynamische energieprijzen kun je al snel zo’n € 5,00 besparen per laadbeurt. Een slimme laadpaal verdient zichzelf dus snel terug.

Dynamic Load Balancing

Het opladen van jouw Volvo kost veel stroom. Je wilt echter geen overbelasting veroorzaken wanneer je bijvoorbeeld de droger of de waterkoker aanzet. Met Dynamic Load Balancing wordt dit probleem voorkomen.

 

 

 

Zonneplan charge

Jouw Volvo spotgoedkoop laden

Met ons dynamisch energiecontract wisselt de stroomprijs per uur en bespaar je gemiddeld € 5,00 op het opladen van jouw Volvo. Onze Zonneplan-app brengt deze prijzen in kaart en jij bepaalt zelf of je gebruik wilt maken van de goedkope uren. Zo heb je volledige controle en kun je jouw Volvo slim en voordelig laden. Ontdek de voordelen van slim laden met Zonneplan!

Bespaar € 5,00 per laadbeurt

Gemiddeld 28.28% goedkoper laden

Besparing van onze klanten van Januari – Maart .

Betaal gemiddeld 22 cent per kWh

Ten opzicht van de CBS energieprijs van 33 cent van Januari – Maart .

Jouw auto vol voor maar € 13,00

Met een gemiddelde accu van Volvo (75 kWh) bespaar je zo’n 28.28% per laadbeurt. Slim verdiend!

Thuis je Volvo opladen op zonnestroom

Thuis je Volvo kunnen opladen is ontzettend handig. Het wordt nog interessanter als je zonnepanelen op je dak hebt. De zonnepanelen zetten het zonlicht om in bruikbare energie voor jouw EV. Dit is een perfecte manier om je Volvo bijna gratis op te laden, en het is ook nog eens 100% groen.

De zon rechtstreeks in je auto

Het beste aantal zonnepanelen voor een Volvo

Het aantal zonnepanelen dat nodig is om een Volvo op te laden, hangt af van het model en het verbruik van de auto. Over het algemeen zijn er 10 zonnepanelen nodig om een Volvo op te laden met zelf opgewekte zonne-energie. Dit is o.b.v. 15.000 km per jaar, een verbruik van 227.33 Wh/km en zonnepanelen met 410 Wp.

 

 

10 extra zonnepanelen
Zonnepanelen op een dak waarmee je een auto kunt opladen

De beste laad-oplossing voor elk model

Meer informatie over jouw model:

Gratis advies over de beste laadpaal voor jou

Geregeld van A tot Zonneplan

Laadpaal Volvo kopen in 3 stappen

1

Laadpaal thuischeck

We kijken online naar de beschikbare ruimte voor jouw laadpaal. Hierdoor zien we snel en eenvoudig de mogelijkheden voor jouw persoonlijke laadpaal.

2

Eerst een telefonisch adviesgesprek

Jouw persoonlijk adviseur kijkt met je mee en je persoonlijke wensen worden in kaart gebracht. In een kort gesprek bepalen jullie zo samen het beste advies.

3

Jouw persoonlijke Laadplan

Je ontvangt een persoonlijke en vrijblijvende offerte met de beste producten voor jouw situatie. Onze adviseur neemt deze rustig met je door.

Binnen een halve dag jouw Volvo laadpaal geïnstalleerd

De Zonneplan-monteurs komen de laadpaal voor jouw Volvo bij je thuis installeren.
Als de installatie klaar is vertellen onze monteurs alles over de werking van de laadpaal en de Zonneplan app.
Uiteraard wordt alles netjes opgeruimd.

Van A tot Z geregeld

Zonneplan regelt het allemaal voor jou. Perfecte installatie van de laadpaal. Van advies en installatie tot garanties. Alles wordt voor je geregeld.

 

 

 

Installatie door vakmonteurs

Zonneplan monteurs zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en ze werken volgens de normen van NEN-1010 en NEN-3140.

Zonneplan collega'sZonneplan collega's
Met alle Zonneplan extra’s

Het alternatief voor de Volvo Charge

All-in installatie

Zonneplan verzorgt de volledige laadpaal installatie. Je hoeft niet op zoek naar een elektricien die jouw Volvo Charge zal installeren. Wij zorgen ervoor dat alles van A tot Z wordt geregeld. Zo kun jij zorgeloos jouw Volvo laden met de Zonneplan Charge.

4G-verbinding

Verbinding met de Zonneplan app is uniek via 4G. Dus geen aanleg van extra kabels of het instellen van de internetverbinding. Gewoon een kwestie van plug-and-play.

Het Zonneplan Serviceplan

Na aanschaf van de Zonneplan Charge profiteer je van ons uitgebreide Serviceplan. Je hebt 2 jaar all-in garantie. Dit is inclusief voorrij- en montagekosten en gratis ondersteuning.

Laadpaal van Zonneplan productfoto
De kosten op een rijtje

Wat kost een Volvo laadpaal?

De prijs van een Volvo laadpaal is afhankelijk van jouw situatie. Hieronder vind je een inschatting van de kosten. Let op: dit zijn gemiddelde bedragen in de markt. Ben je benieuwd naar de exacte bedragen? Vraag een laadplan aan. Een adviseur kijkt met je mee naar jouw situatie.

Laadstation
Standaardkosten

De laadunit zelf is er in allerlei vormen en maten. De kosten variëren daarom behoorlijk.

Tussen €650 en €1200
Installatie
Standaardkosten

Omdat er veel vermogen door jouw laadpaal gaat is het verstandig een expert in te schakelen voor de montage.

Tussen €600 en €1900
Aansluiting meterkast
Optionele kosten

Wil je snel kunnen laden dan is het verzwaren van je meterkast mogelijk noodzakelijk. De netbeheerder kan deze verzwaring voor jou regelen.

Tussen €200 en €350
Montagepaal
Optionele kosten

Geen muur in de buurt van jouw parkeerplek? Kies dan voor bevestiging aan de paal.

Tussen €150 en €1000
Dynamic Load Balancing
Optionele kosten

De laadpaal stemt het maximale vermogen af op het actuele stroomverbruik in huis. Geen stoppen die doorslaan dus.

Tussen €100 en €250
Graaf werkzaamheden
Optionele kosten

Je laadpaal wordt met een elektriciteitskabel verbonden met je meterkast. Soms moet deze kabel in de grond gelegd worden.

€45 per strekkende meter

Waarom een laadpaal kopen?

 • Waarom een laadpaal kopen?

  Een laadpaal kopen heeft voordelen, zowel op korte als lange termijn. Je kan thuis jouw Volvo opladen. Vaak is dit goedkoper dan publiek laden. Thuis kun je tot 10 keer sneller laden dan laden via een normaal stopcontact. Zonneplan regelt het voor je van A tot Z. Van advies tot installatie verzorgen wij het gehele traject. We maken voor jou het beste Laadplan.

 • Welke laadpaal past bij mijn Volvo?

  Voor alle Volvo modellen is een laadstation met hoge laadsnelheid (vanaf 11 kW) het meest geschikt. Deze modellen kunnen 3-fasen opladen. Vraag advies aan om te kijken of dit ook mogelijk is met uw meterkast.

 • Waarom een laadpaal van Zonneplan?

  Met de Zonneplan Charge laadpaal wordt autorijden groen, slim en betaalbaar. Zonneplan zorgt ervoor dat jouw Volvo wordt opgeladen op de slimste momenten met betaalbare en groene stroom. Hiermee zal je CO2-uitstoot aanzienlijk verlagen, dit is aantoonbaar de goedkoopst mogelijke manier van elektrisch autorijden.

Vraag je slimme laadpaal aan

Benieuwd naar alle ins & outs van de Zonneplan laadpaal?