EnergiecontractEnergiecontract
LaadpaalLaadpaal
ZonnepanelenZonnepanelen
ContactContact
088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur

Welke laadpaal voor een MG 5 Electric?

Niet Tesla of Volkswagen, maar MG brengt als eerste een volledig elektrische stationwagen op de markt. De Europese MG MG5 kwam in 2020 op de markt in het Verenigd Koninkrijk. Het was een Europese en elektrisch aangedreven versie van het in 2017 geïntroduceerde model: Roewe i5. Dit Chinese model is leverbaar als sedan en als stationwagen, maar de Europese MG-versie is alleen leverbaar als stationwagen.

De 5 Electric concurreert met andere elektrische auto’s als de Peugeot 308 SW en de Opel Astra Sports Tourer.

 

 

Zonneplan medewerkers met een laadpaal van Zonneplan

MG 5 Electric’s hebben een totale accucapaciteit van 46 – 57 kWh. Het laadvermogen is 3.7 kW of zelfs meer. Dé slimme tips voor een MG laadpaal zijn daarom:

Met een dynamische energiecontract bespaar je gemiddeld 22.5% op je laadkosten.
Met stroomprijzen per uur bepaalt het aanbod van zonne- en windenergie de stroomprijs per uur.
Laat jouw auto opladen tijdens de spotgoedkope en groene uren en bepaal zelf jouw besparing.

MG 5 Electric spotgoedkoop laden

De beschikbare hoeveelheid groene energie verandert gedurende de dag. Op het moment dat er niet genoeg wind- of zonne-energie beschikbaar is, moeten gas- en kolencentrales extra bijstoken om het netwerk in balans te houden. Zo is stroom op bepaalde uren groen en goedkoop en soms is het grijs en duur. De Zonneplan Charge laadpaal zorgt ervoor dat de auto geladen wordt met stroom op de goedkope en soms zelfs gratis momenten. Dit is mogelijk door de naadloze samenwerking met Zonneplan Energie.

De zon rechtstreeks in je auto

Het beste aantal zonnepanelen voor een MG 5 Electric

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om jouw MG 5 Electric op te laden is afhankelijk van het model en het verbruik van jouw auto. Gemiddeld heb je 8 zonnepanelen nodig om jouw MG 5 Electric op te laden met zelf opgewekte zonnestroom. Dit is o.b.v. 15.000 km per jaar, een verbruik van 176 Wh/km en zonnepanelen met 400 Wp.

8 extra zonnepanelen

Thuis je MG 5 Electric opladen op zonnestroom

In de Zonneplan app kun je zien of er zonnestroom aanwezig is of verwacht wordt. Als je in die uren niet van plan bent om te gaan rijden, dan zijn dit de goedkoopste en meest groene uren om de auto op te laden. Het is daarnaast leuk om te weten dat de zon meer schijnt dan normaal. Met 2233 zonuren in 2022 zijn dit er ten opzichte van het jaar ervoor een stuk meer (1800 zonuren). Je kunt dus steeds vaker profiteren van jouw eigen zonne-energie met zonnepanelen. Tijdens deze uren ben je zo efficiënt en goedkoop mogelijk aan het laden!

Gratis advies over de beste laadpaal voor jou

Aan de slag

Het laden van jouw MG 5 Electric gaat via een Mennekes-stekker (Type 2 stekker). Het standaard laadvermogen van de boordlader is 11 kW. De oplaadtijd van een MG 5 Electric kun je eenvoudig uitrekenen. Deel de capaciteit van het accupakket door de laadvermogen van het laadpunt. Hierbij houd je rekening met 15% verlies van de omvormer, die van de wisselstroom (AC) van het net omzet in gelijkstroom (DC) voor de accu. Dit wordt bijvoorbeeld 51.5 kWh / 3.7 kW * 0,85 (verlies).

Stopcontact

2,3 kW

11 km

Per uur

26 uur en 37 minuten

Volledige laadtijd

1-fase aansluiting

3,7 kW

18 km

Per uur

16 uur en 30 minuten

Volledige laadtijd

3-fasen aansluiting

11 kW

53.5 km

Per uur

5 uur en 37 minuten

Volledige laadtijd