EnergiecontractEnergiecontract
LaadpaalLaadpaal
ZonnepanelenZonnepanelen
ContactContact
088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur

Mercedes eVito Tourer’s hebben een totale accucapaciteit van 90 kWh. Het laadvermogen is 3.7 kW of zelfs meer. Dé slimme tips voor een Mercedes laadpaal zijn daarom:

Met een dynamische energiecontract bespaar je gemiddeld 22.5% op je laadkosten.
Met stroomprijzen per uur bepaalt het aanbod van zonne- en windenergie de stroomprijs per uur.
Laat jouw auto opladen tijdens de spotgoedkope en groene uren en bepaal zelf jouw besparing.

Gratis advies over de beste laadpaal voor jou

Aan de slag

Het laden van jouw Mercedes eVito Tourer gaat via een Mennekes-stekker (Type 2 stekker). Het standaard laadvermogen van de boordlader is 11 kW. De oplaadtijd van een Mercedes eVito Tourer kun je eenvoudig uitrekenen. Deel de capaciteit van het accupakket door de laadvermogen van het laadpunt. Hierbij houd je rekening met 15% verlies van de omvormer, die van de wisselstroom (AC) van het net omzet in gelijkstroom (DC) voor de accu. Dit wordt bijvoorbeeld 90 kWh / 3.7 kW * 0,85 (verlies).

Stopcontact

2,3 kW

7 km

Per uur

46 uur en 15 minuten

Volledige laadtijd

1-fase aansluiting

3,7 kW

11 km

Per uur

28 uur en 45 minuten

Volledige laadtijd

3-fasen aansluiting

11 kW

31.5 km

Per uur

9 uur en 45 minuten

Volledige laadtijd

Waarom een laadpaal kopen?

  • Waarom een laadpaal kopen?

    Een laadpaal kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Je kan thuis jouw auto opladen en het is goedkoper dan publiek laden. Daarbij kun je tot 10 keer sneller thuis opladen dan via een normaal stopcontact. En via Zonneplan heb je er geen werk aan. Wij verzorgen alles van advies tot installatie. We maken het beste Laadplan voor jou.

  • Welke laadpaal past bij mijn Mercedes?

    Kortgezegd zijn de laadstations met een hoge laadsnelheid (vanaf 11 kW) het meest geschikt voor alle Mercedes modellen: de EQE, EQS, EQA, EQB, EQC, EQS SUV en de EQV. Dat komt omdat deze op 3-fase kunnen opladen. Of dit ook mogelijk is met uw meterkast is daarin een belangrijke vraag. Vraag advies aan.

  • Waarom een laadpaal van Zonneplan?

    Met de Zonneplan Charge laadpaal wordt autorijden groen, slim en betaalbaar. Zonneplan zorgt ervoor dat jouw elektrische auto wordt opgeladen op de slimste momenten met betaalbare en groene stroom. Hiermee zal je CO2-uitstoot aanzienlijk verlagen, dit is aantoonbaar de goedkoopst mogelijke manier van elektrisch autorijden.