Tech

Zonneplan presenteert: de Zonneplan Powerbike ⚡️

4 min lezen.
Annelies Pierik
Annelies Pierik
29 maart 2021

Energie opwekken met coronakilo’s

Een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van duurzame energie: Zonnepanelengigant Zonneplan maakt het binnenkort mogelijk zelf energie op te wekken met behulp van een ‘slimme’ hometrainer. Vanaf 1 juni kan iedereen die gebruikmaakt van de Zonneplan One omvormer de speciaal ontwikkelde Zonneplan Powerbike in huis halen. De One omvormer zet de gelijkstroom die de hometrainer opwekt om naar bruikbare stroom die gebruikt kan worden voor alle apparaten in huis. Dorien Hilarius, innovatiespecialist bij Zonneplan, spreekt van een win-winsituatie voor de consument. “Je werkt aan je conditie en bespaart tegelijkertijd op je energierekening. Geld verdienen met je coronakilo’s dus!”

Dankzij de Zonneplan Powerbike wordt thuis sporten een aantrekkelijker, zo stelt Cas Jorink, productontwikkelaar bij Zonneplan. “Met behulp van de Zonneplan app zie je namelijk real time hoeveel energie je opwekt en wat je dat in euro’s oplevert. Dat maakt de keuze voor een halfuurtje op de hometrainer in plaats van nóg maar een aflevering van je favoriete Netflix-serie een stuk aanlokkelijker..”

Hoge energiekosten, weinig energie

Door al het thuiswerken wordt menig huishouden geconfronteerd met een hogere energierekening dan gebruikelijk. De verwarming draait de hele dag op volle toeren, de computer verbruikt stroom en in een donkere thuiskantoor is een lampje geen overbodige luxe.

Een ander gevolg van de coronapandemie is dat het aantal Nederlanders met overgewicht in het voorbije jaar sterk is toegenomen. Dat blijkt uit het rapport ‘Volksgezondheid Toekomst Verkenning’, dat het RIVM eind november 2020 publiceerde. Ook stellen veel Nederlanders dat hun mentale gezondheid erop achteruit is gegaan. Niet geheel onlogisch, want al gauw gingen de sportscholen op slot en later werd ook het buiten sporten in groepsverband aan banden gelegd. Wat blijft er dan nog over? Hardlopen, skeeleren, fietsen…

Jezelf motiveren

“Maar zie jezelf maar eens te blijven motiveren”, aldus productontwikkelaar Jorink. Hij herkent het probleem zelf ook. “Óf het regent, óf het is te koud óf het is alweer donker buiten. En die hometrainer, tsja, die nodigt nu eenmaal gewoon niet echt uit…” Met de nieuwe Powerbike wil Zonneplan daar verandering in aanbrengen.

Vanaf 1 juni verkrijgbaar

De Zonneplan Powerbike is vanaf 1 juni te bestellen via de website van Zonneplan. Belangrijke voorwaarde is wel dat je over de Zonneplan One omvormer beschikt. De Powerbike is de volgende stap in de richting van een slim duurzaam energienet: hét doel dat Zonneplan voor ogen heeft.

18 vind ik leuks
Deel dit artikel:

Lees meer