Klaar voor de toekomst

Zonneplan ONE

 • Efficiënt97.7%
 • Inzichtvia 4G sim
 • 10 Jaarall-in garantie
zonneplan one
zonneplan app

Zonnepanelen omvormer.
Volledig nieuw ontworpen.

De Zonneplan ONE is ontstaan uit een samenwerking tussen Zonneplan en omvormerfabrikant SAJ. De omvormer is van een nieuwe generatie en is stil, efficiënt en heeft twee MPP trackers die meerdere oriëntaties in het ontwerp mogelijk maakt. De 4G datamodule inclusief monitoringsapp is ontwikkeld door de developers van Zonneplan. Het maakt de datacommunicatie veilig en klaar om in de toekomst andere apparaten aan te sturen. Bovendien staat Zonneplan garant voor een 10-jarige all-in garantie.

 • Prijswinnende efficiency Beoordeeld door TÜV Rheinland met 5/5 in efficiency. Een degelijke en eveneens stille omvormer.
 • Inzicht via de Zonneplan appAltijd verbonden via een encrypted 4G verbinding. Via de app heb je volledig inzicht en ben je klaar voor de toekomst. Een 10 jarige databundel is inbegrepen.
 • 10 jaar all-in garantieEventuele storingen of problemen worden 10 jaar lang kosteloos opgelost door onze servicemonteurs. Je betaalt ook geen voorrij- of montagekosten.
zonneplan one team

Inzicht via de Zonneplan app

zonneplan-app
zonneplan stats app
Vermogen nu
2504
Watt
Energie vandaag
5,98
Kwh

De Zonneplan app

Je hebt eenvoudig inzicht in je opbrengst. De app wordt continu geüpdatet en gaat je in de toekomst helpen met het aansturen van andere apparaten. Door jouw energieverbruik slim te sturen, kan je in de toekomst extra geld besparen.

Jouw data is veiliger

IOT apparaten zijn vaak slecht beveiligd. Dit geldt ook voor de omvormers op de Nederlandse markt. Door de end-to-end encryption is jouw data veilig. Wij hebben aandacht voor jouw privacy.

Beschikbaar voor iPhone en Android
De Zonneplan app is beschikbaar vanaf iOS 11 of Android 6.

Haal meer uit je omvormer

Naast dat de omvormer met een veilige en toekomstbestendige app wordt geleverd, is de omvormer ontwikkeld met de laatste technologiën en begin 2019 gelanceerd. Hier lichten we een aantal belangrijke functionaliteiten uit.

Nieuwe generatie omvormer

De omvormer is door zijn trafoloze ontwerp stil, heeft een lage opstartspanning en is efficiënt met een EU rendement van 97,60%. Beoordeeld door TÜV Rheinland met 5/5 in efficiency. Een degelijke en eveneens stille omvormer.

Slim met schaduw

De omvormer heeft een dubbele MPP-tracker. Hierdoor kan een tweede dak met andere ligging op dezelfde omvormer worden aangesloten. De dubbele MPP-tracker beperkt ook het verlies bij schaduw door continu te berekenen wat het meest oplevert. Op lange termijn vaak slimmer dan het nemen van optimizers achter ieder paneel.

10 jaar garantie

10 jaar garantie

 • 10 jaar Zonneplan all-in garantie Zonneplan geeft een uitgebreide 10-jarige garantie. Inclusief voorrij- en montagekosten en gratis servicenummer.
 • Pro-actief inzichtDoordat je inzicht hebt in jouw zonnepanelen, loop je nooit opbrengst mis. Bij storingen kunnen wij direct op afstand analyse doen en het verhelpen.
Al 60.000+ klanten genieten zorgeloos van zonnepanelen van Zonneplan

Vragen over de Zonneplan ONE

 • Waarom ontwikkelt Zonneplan monitoringssoftware zelf?

  IOT apparaten zijn vaak slecht beveiligd. Dit geldt ook voor veel omvormers op de Nederlandse markt. De meeste omvormers sturen opbrengstdata direct door naar Chinese servers. Naast het feit dat data volgens de AVG niet zomaar met landen buiten de EU gedeeld mag worden, is het delen van data ook gevaarlijk. Jouw energiedata zijn persoonsgegevens die je niet in verkeerde handen wilt laten vallen. Helemaal niet bij apparaten die aan de basis staan van de energievoorziening in Nederland. Daarom heeft Zonneplan de monitoringssoftware van haar Zonneplan ONE omvormer en Zonneplan Connect stick zelf ontwikkelt. Jouw data wordt via een 4G-verbinding via end-to-end encryption rechtstreeks doorgestuurd naar servers van Zonneplan.

 • Waar komt de Zonneplan ONE te hangen?

  De omvormer wordt in veel gevallen op zolder geplaatst. Er wordt altijd gekeken naar een plek met genoeg ruimte voor / rondom de omvormer, zodat de warmte van het apparaat weg kan. De plek van de omvormer wordt altijd samen met jou bepaald.

 • Waarom is deze omvormer ‘klaar voor de toekomst’?

  Zonneplan heeft met de Zonneplan ONE een omvormer ontwikkeld die klaar is voor de toekomst. De Zonneplan app wordt continu geüpdatet en gaat je in de toekomst helpen met het aansturen van andere apparaten en het opslaan van energie. Door jouw energieverbruik slim te sturen, kan je in de toekomst extra geld besparen. Samen met andere Zonneplan ONE omvormers ontstaat een netwerk, waarmee we in de toekomst slim kunnen inspelen op veranderingen in vraag en aanbod van energie.