Events

4 x de FD Gazelle award op rij

4 min lezen.
Aid Henic
Aid Henic
13 november 2018

Zonneplan heeft de Gouden FD Gazelle gewonnen. Met een omzetgroei van 146 procent is de zonnepanelenspecialist uit Zwolle voor het vierde jaar op rij het snelst groeiende bedrijf van Overijssel.

“Dat we genomineerd waren, wisten we al een tijdje. De grote vraag was welke plaats het zou worden. We zien dat de regio bruist en fantastische bedrijven kent. Dat we als koploper in de categorie groot een Gouden FD Gazelle Award in ontvangst mogen nemen is bijzonder en een groot compliment.” Aldus directeur Paul van der Klooster direct na de bekendmaking. Het feit dat Zonneplan nu voor de vierde keer een FD Gazelle Award mee naar huis neemt, onderstreept dat Nederlandse huiseigenaren een stap vooruit willen zetten, een stap naar eigen duurzame energie.

Voortrekkersrol nemen in de duurzame elektrificatie

Paul van der Klooster weet waar het succes van het bedrijf aan te danken is. “In 2012 is alles begonnen vanuit de zon als bron en dit samen met vele inwoners van Nederland omzetten naar energie.” In 6 jaar tijd is Zonneplan gegroeid naar een bedrijf met 130 collega’s op kantoor, 400 monteurs op de weg en tienduizenden klanten. “Samen zorgen we ervoor dat meer Nederlanders kiezen voor zonne-energie, plaatsen we duizenden zonnepanelen en besparen we miljoenen kilogram CO2. Hiermee maken we een echte impact op het toevoegen van duurzame zonne-energie aan Nederland en heeft verduurzaming mede hierdoor gestalte gekregen. Waar duurzaamheid voorheen stond voor minderen en besparen, staat het nu voor vooruitgang in comfort en prestaties. Denk aan lampen die slim en kleurrijk zijn en verwarmingen die ook kunnen koelen. Dat zijn doelen waar de consument warm voor loopt en de stappen in verduurzaming voor zou willen zetten.” zegt Van der Klooster.

In tijden waarin Nederland de wens heeft om van het gas af te stappen en er alternatieven zijn, merkt Zonneplan dat consumenten steeds bewuster omgaan met hun leefomgeving. Na de eerste stap van het aanschaffen van zonnepanelen als duurzame bron ontstaat de vraag naar meerdere producten. Zonneplan voelt zich verantwoordelijk om een voortrekkersrol te nemen in de te bieden oplossingen.

Het plan van Zonneplan

Van der Klooster vervolgt: “We staan op dit moment aan het begin van de energietransitie. Uiteindelijk zal duurzame energie overal vrijwel gratis beschikbaar zijn. Wij willen niet alleen voor de productie van duurzame stroom verantwoordelijk zijn, maar ook op het gebied van opslag, consumptie en distributie marktleider zijn.

Dat betekent dat wij woningen van onze klanten willen voorzien van onder andere warmtepompen, laadpalen en elektrische auto’s. Gezamenlijk werken onze klanten vanuit dit Zonneplan Ecosysteem om zodoende een slim netwerk te vormen waarbij duurzame energie decentraal wordt opgewekt en wordt gebruikt.”

Hoe onze plannen er stapsgewijs uitzien? Onze projecten zijn allemaal in te zien op www.werkenbijzonneplan.nl.

vind ik leuks
Deel dit artikel:

Lees meer