Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
  • Geen spaargeld nodig
  • Eenvoudige en heldere informatie

Ontvang gratis offerte

Binnen 60 seconden geregeld!

Zonnepanelen en verhuizen

Wist jij dat het kopen van een huis hét ideale moment is om na te denken over zonnepanelen? Je kunt zonnepanelen namelijk direct meefinancieren in jouw hypotheek. Maar ook als je nadenkt over het kopen van een huis of de hypotheek al afgesloten hebt, is investeren in zonnepanelen een slim idee. Je draagt namelijk niet alleen bij aan een beter milieu, maar je ontvangt direct ook een aantal andere (financiële) voordelen. Of je nu gaat voor jouw eerste eigen woning of verhuist naar een ander mooi optrekje: één ding is zeker, met zonnepanelen is jouw huis nog aantrekkelijker!

De 4 voordelen van zonnepanelen op jouw nieuwe woning:

1. Groener energielabel

Met zonnepanelen op het dak verbeter je eenvoudig het energielabel van je woning. Een gemiddelde woning met zonnepanelen kan 1 tot 2 labelsprongen maken. En laat het energielabel nou net het punt zijn waaraan een aantal banken, zoals Triodos Bank, het rentetarief heeft gekoppeld. Dus, hoe groener jouw energielabel, hoe lager de maandelijkse rente die je betaalt. Bovendien kunnen potentiële kopers door het energielabel in één opslag zien dat de energiekosten van het huis met zonnepanelen gaan meevallen. Daar komt bij dat huizen met een hoger energielabel beter worden verkocht: een huis met energielabel C brengt gemiddeld 9,7 procent meer op dan een vergelijkbare woning met label G.

energielabel verbeterd door zonnepanelen

2. Zonnepanelen meefinancieren in jouw hypotheek

Wanneer je besluit je nieuwe huis te verduurzamen met zonnepanelen, is het mogelijk om de hypotheek hierop aan te passen. Dat wil zeggen dat je een hogere hypotheek kan afsluiten om de zonnepanelen mee te financieren. Je kan vaak tot 106% van de woningwaarde lenen als je het huis gaat verduurzamen. Al meer dan 26.000 woningbezitters hebben het afgelopen jaar met hun hypotheek verduurzamende maatregelen zoals zonnepanelen gefinancierd.

zonneplan medewerker geeft informatie over zonnepanelen meefinancieren in hypotheek

3. Waardestijging van jouw woning

Met de aanschaf van een zonnepanelensysteem investeer je in jouw woning, waardoor deze direct meer waard wordt. Uit onderzoek blijkt zelfs dat woningen bijna 2,6% meer waard worden wanneer er een zonnepanelen systeem op het dak ligt. Dit is gemiddeld een bedrag tussen de €5.000 en €7.000, afhankelijk van de waarde van je woning en de grootte van de installatie. Dus ook wanneer je niet van plan bent om je hele leven in hetzelfde huis te wonen, is een investering in zonnepanelen een goede keuze. Besluit je de woning met zonnepanelen te verkopen, dan is de woning meer waard. Onderzoek heeft uitgewezen dat 35% van de woningzoekers specifiek op zoek is naar een huis met zonne-energie. Met zonnepanelen voldoe je perfect aan deze vraag.

woning met zonnepanelen die meer waard is geworden dankzij de zonnepanelen

4. Lagere woonlasten

Met zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen energie op en dat scheelt maandelijks op de energierekening. Zo kun je met een gemiddelde zonnepanelen installatie al snel tot wel €1.143 per jaar besparen. Daarnaast heb je, zoals hierboven genoemd, bij een aantal banken het geluk dat je korting krijgt op de hypotheekrente en dat scheelt ook weer in de maandlasten.

zonneplan klanten bij met lagere maandlasten dankzij zonnepanelen

Check het dak van mijn nieuwe woning

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.