Zutphen
Zonnepanelen in Zutphen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Zutphen

Zutphen is al goed bezig met verduurzamen. Zo wordt een een grote energiebesparingsactie georganiseerd en werken ze aan een Regionale Energiestrategie. Ook steeds meer inwoners stappen over op zonne-energie. Hiermee besparen ze niet alleen op hun energierekening, maar helpen ze ook mee aan het milieu. Ga jij ook profiteren van zonne-energie?

Inwoners van gemeente Zutphen kunnen met zonuren per jaar tot wel €1.027 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen .

Nadat jij de postcodecheck hebt gedaan neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Zutphen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Zutphen kende afgelopen jaar 1027 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Zutphen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Zutphen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Zutphen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Zutphen

Al 2.681 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Zutphen gingen je voor.

Geschikte daken voor zonnepanelen

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in de gemeente Zutphen. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hierbij niet meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat koopwoningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel veel woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen! Grote kans dat jouw woning ook geschikt is.

Let wel even op als je in of rondom een van de volgende gebieden woont: de Grote Gracht, het gebied tussen de IJssel kade en het gebied ten noorden van Houtwal. Deze locaties zijn namelijk bestempeld met beschermd stadsgezicht. Je hebt een vergunning van de gemeente nodig om hier zonnepanelen te plaatsen.

 

 

 

Energieneutraal in 2030

Gemeente Zutphen heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Dit houdt in dat er evenveel energie wordt opgewekt als dat er verbruikt wordt. Hier is de gemeente al goed mee bezig en haar inwoners werken hier ook aan mee. Zonneplan wil graag haar steentje hieraan bijdragen en de gemeente voorzien van zoveel mogelijk zonnepanelen. Op dit moment zijn er daken die al panelen hebben. Dit is al een grote stap richting een duurzamer Zutphen, maar nog niet genoeg om de doelstelling te halen. Help jij de gemeente daarom ook mee?


Zutphen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Zutphen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Zutphen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Zutphen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!