088-0203000Morgen open om 09:00 uur
Zuna
Zonnepanelen in Zuna

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Zuna

Zuna wekt steeds meer duurzame zonnestroom op. Zo liggen er inmiddels tachtig zonnepanelen op het dak van de Sjaloomschool in Wierden en daarmee wekt de school evenveel stroom op als dat wordt verbruikt. In totaal kun je gemiddeld €1.143 per jaar besparen met zonnepanelen op jouw dak. Ben jij al benieuwd naar de mogelijkheden voor jou dak?

Inwoners van Wierden besparen samen €1.786.509 per jaar. Wat goed! Dit komt mede door de 1.074 volle zonuren per jaar in de gemeente Wierden. Om erachter te komen of jij ook van je eigen zonne-energie kunt gaan profiteren kun je de gratis dakcheck doen.

Wanneer je een dakcheck doet, bekijkt een gespecialiseerde Zonneplan-adviseur met behulp van haarscherpe satellietbeelden je dak en ontwerpt hij vervolgens een plan dat bij jouw dak past. Dit plan wordt samen met jou doorgenomen en wordt volledig aangepast naar jouw woning en persoonlijke wensen.

 

 

Waarom juist nu zonnepanelen in Zuna:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Zuna kende afgelopen jaar 1033 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Zuna zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Zuna ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Zuna kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Zuna

Al 1.563 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Wierden gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Zuna

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in gemeente Wierden. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 6.137 koopwoningen in Wierden nog geschikt zijn voor zonnepanelen.

Goed nieuws voor de inwoners van Zuna . De gemeente Wierden heeft namelijk geen gebieden met een beschermd stadsgezicht. Dat is gunstig, want dit betekent dat er in de hele gemeente zonnepanelen geplaatst mogen worden zonder dat er een vergunning moet worden aangevraagd. Dankzij de Zonneplan Duurzaamheidslening kun je jouw maandelijkse energielasten verlagen zonder spaargeld te investeren. Op deze manier kun je al vanaf dag één profiteren van duurzame zonnestroom.

 

Zonnepanelen installateur Zuna

Nadat jij akkoord bent gegaan met jouw persoonlijke Zonneplan, Kun jij zelf een afspraak inplannen wanneer wij langs komen om de zonnepanelen te installeren. Dit kan via onze zelf planner. Zo kun jij een installatie dag kiezen die het jouw het beste uitkomt.

Ben jij opzoek naar een monteur bij jouw in de buurt? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Zuna zijn opgeleid in de Zonneplan Academy. Daarnaast bieden wij full black designer zonnepanelen aan. Deze zonnepanelen halen 400Wp en doordat ze geheel zwart zijn zie je ze minimaal op het dak liggen.

Zonnepanelen kopen in Zuna

De gemeente Wierden heeft het doel om in 2050 een energieneutrale gemeente te zijn. Dit houd in dat er even veel energie word opgewekt als dat er verbruikt word. Wij van Zonneplan maken Zuna graag nog groener door het gebruik van duurzame energie. Hiermee draag jij bij aan een betere leefomgeving en help je direct mee met de energietransitie van gemeente Zuna . Met zonnepanelen op jouw dak draag jij bij aan een duurzame gemeente. Super interessant, want je begint daarnaast ook al vanaf de eerste dag met verdienen.

Wist je dat er ook een handige pagina is die volledig in het teken staat van duurzaamheid. Hier kun je bijvoorbeeld leuke tips vinden over energie besparen.

Zuna gaat voor Slimme Energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Zuna voor een energiecontract op basis van variabele tarieven. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. In Zuna is Slimme energie nu beschikbaar!

Vragen over zonnepanelen in Wierden

 • Waarom zonnepanelen kopen in Wierden?

  Zonnepanelen kopen in Zuna heeft voordelen. Op steeds meer daken in Zuna liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Wierden?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de Zuna . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Wierden?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Hengelo. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook twee lokale Zonneplan partners. Dorst Instal B.V. uit Wezep en Paauwe Installaties uit Wierden.


Zuna in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Zuna steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Wierden er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Wierden

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!