088 020 3000Bereikbaar vanaf 09:00 uur
Zuidwolde
Zonnepanelen in Zuidwolde

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Zuidwolde

Als inwoner van de gemeente De Wolden zonnepanelen nemen. Dan is dat een verstandige keuze. De gemeente geniet namelijk van maar liefst  1.031 zonuren per jaar. Dit levert vaak toch een mooie besparing op. Benieuwd wat de gemiddelde besparing in de gemeente De Wolden is? Lees dan verder.

Gemiddeld hebben inwoners uit Zuidwolde 12 zonnepanelen op hun dak liggen, daarmee besparen zij jaarlijks gemiddeld €1.143 per jaar. Tellen we de besparingen van alle inwoners uit de gemeente De Wolden bij elkaar op, dan komt dit zelfs uit op €2.734.056. Benieuwd of jij binnenkort ook tot deze groep van bespaarders kan horen? Doe dan een vrijblijvende dakcheck en kom erachter of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Als je een vrijblijvende dackcheck doet, ontvang je een persoonlijk Zonneplan en daarna beslis je of jij ook voor zonnepanelen wilt gaan!

Waarom juist nu zonnepanelen in Zuidwolde:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Zuidwolde kende afgelopen jaar 1031 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Zuidwolde zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Zuidwolde ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Zuidwolde kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Zuidwolde

Al 2.392 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente De Wolden gingen je voor.

Goed om te weten

In de gemeente De Wolden zijn er nog 52% koopwoningen zonder zonnepanelen te vinden, terwijl hun dak wel geschikt is. Zij kunnen de potentie van hun dak voor zonne-energie dus nog benutten. Het enige waar zij, en mogelijk jij ook, op moet letten is het beschermd stadsgezicht in de gemeente. In Echten, Kraloo en Ten Arlo heb je een vergunning nodig van de gemeente om zonnepanelen te laten installeren.

Drenthe in 2050 energieneutraal

Gemeente De Wolden en provincie Drenthe gaan voor een toekomstbestendige en duurzame gemeenschap. Daarom wil de gemeente proberen in 2030 het gasverbruik volledig te verduurzamen en 70% duurzame elektriciteit opwekken en in 2040 100% duurzame elektriciteit opwekken. Ambitieuze doelstellingen, waar zonnepanelen een mooie bijdrage aan kunnen leveren. Win-win dus. Jij bespaart op je energierekening en je draagt bij aan de doelstelling van de gemeente. Waar wacht je nog op?


Zuidwolde in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Zuidwolde steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente De Wolden er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente De Wolden

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!