088-0203000Morgen open om 09:00 uur
Zaandam
Zonnepanelen in Zaandam

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Zaandam

Zaandam gaat voor duurzaam! Steeds meer inwoners kiezen voor zonnepanelen. Niet heel gek aangezien je veel kan besparen op jouw energierekening. Daarnaast help jij het milieu ook. Dit doet middelbare school Compaen ook. Zij hebben maar liefst 800 zonnepanelen op het dak van de school liggen en ook Zaanlands Lyceum heeft al 811 zonnepanelen.

Inwoners van Zaandam  kunnen met 1.089 zonuren tot wel €1.143 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De 2.060 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen €2.354.580. Doe onze dakcheck en kom erachter wat jij kan gaan besparen!

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Vervolgens neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Zaandam:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Zaandam kende afgelopen jaar 1089 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Zaandam zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Zaandam ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Zaandam kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Zaandam

Al 2.060 opgewekte zonnepaneeleigenaren in Zaandam gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Zaandam

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Zaandam . Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hierbij niet meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat er 9.878 koopwoningen geschikt zijn voor zonnepanelen in de gemeente Zaanstad. Dit zijn heel veel woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen!

Onze installateurs zorgen dat jij een complete zonnepaneleninstallatie op jouw dak krijgt. Want naast zonnepanelen krijg je afhankelijk van schaduwwerking ook de Zonneplan One of de Zonneplan One Optimized. Deze omvormer zorgt ervoor dat jij jouw opgewekte stroom kan gebruiken. Wat uiteindelijk jouw opbrengsten zijn zie je allemaal gemakkelijk terug in de Zonneplan app. Daarnaast ben jij met het 10 jaar Zonneplan Serviceplan verzekerd dat jij altijd een werkend systeem hebt zonder extra kosten.

Zonnepanelen installateur Zaandam

Benieuwd waar wij installeren en hoe onze monteurs dit doen? Onze ervaren zonnepanelen monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Zaandam zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren. De installatie kun jij zelf inplannen aan de hand van onze selfplanner. Zo komen wij altijd installeren op een moment dat jouw uitkomt.

Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Almere. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook twee lokale Zonneplan partners. Zuidzon uit Amstelveen en Infinity Solar Technologies uit Almere. Tijdens een installatie dag komt een installatieteam van Zonneplan jouw zonnepanelen en omvormer installeren. Dit team bestaat uit drie monteurs: twee dakspecialisten en één elektricien.

Zonnepanelen kopen in Zaandam

Gemeente Zaanstad heeft als doelstelling om in 2030 energieneutraal te zijn. Dit betekent een gelijk tussen de totaal verbruikte energie en de hoeveelheid duurzaam opgewekte energie in Zaanstad. Veel Zaandammers zijn al aan het bijdragen van deze doelstelling. Er zijn namelijk al 2.060 huishouden die al zonnepanelen op hun dak hebben laten installeren. Dit is super interessant, want je begint direct de eerste dag al te besparen op jouw energierekening. Wil jij ook zonnepanelen kopen in Zaandam ? Doe de gratis en vrijblijvende een dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Zaandam .

Zaandam gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer Zaandammers voor een energiecontract op basis van variabele tarieven. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. In Zaandam is Slimme energie nu beschikbaar!

Vragen over zonnepanelen in Zaandam

 • Waarom zonnepanelen kopen in Zaandam?

  Zonnepanelen kopen in Zaandam heeft voordelen. Op steeds meer daken in Zaandam liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Zaandam?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de Zaandam . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Zaandam?

  Ons dichtstbijzijnde installatiedepot is gevestigd in Almere. Vanuit hier installeren Zonneplan monteurs zonnepanelen in de hele regio. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook twee lokale Zonneplan partners. Zuidzon uit Amstelveen en Infinity Solar Technologies uit Almere


Zaandam in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Zaandam steeds populairder geworden. Benieuwd hoe Zaandam er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in Zaandam

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!