088-0203000 Bereikbaar tot 20:30 uur

Zonnepanelen Winterswijk

 • Gratis scan van uw dak
 • Ook zonder eigen investering
 • Beste deal door collectieve inkoop

Wat kosten zonnepanelen?


2257 inschrijvingen

Deelnemers van het project

€ 238.800 besparen

Elk jaar samen besparen

18367 bomen

CO2 omgezet in bomen

Zonnepanelen in Winterswijk

Onze installatieteams staan te popelen om Winterswijk te verduurzamen. Ze kunnen niet wachten de gemeente te voorzien van zonnepanelen. Inwoners uit de gemeente kunnen namelijk flink besparen met zonnepanelen.
Benieuwd hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Of bent u nieuwsgierig hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen?

 • Er zijn al 1111 inwoners uit de gemeente Winterswijk die bij ons een aanvraag hebben gedaan voor zonnepanelen.
 • Gemiddeld hebben inwoners uit de gemeente 12 zonnepanelen op het dak liggen. Daarmee weten zij 14% rendement uit hun investering te halen!
 • In heel de gemeente liggen per 100 woningen 6,41 zonne-installaties. In vergelijking met Oost Gelre en Aalten is dat net iets minder! In Oost Gelre liggen namelijk 8,2 installaties en in Aalten is dat 7,02 per 100 woningen.

Een tevreden klant uit Winterswijk

De installateurs hebben prima werk geleverd. Vooraf werd besproken hoe de installatie plaats ging vinden en dit is ook zo verlopen. Alles is netjes achter gelaten en de kabels zijn weggewerkt. Ik hoop nog lang te kunnen genieten van de panelen.”

78% van de daken is geschikt

In Winterswijk is 78% van de daken geschikt voor zonnepanelen. In vergelijking met ander grote steden in de regio is dat gigantisch veel! Uw dak is hoogstwaarschijnlijk ook geschikt. Samen kunt u een grote stap zetten om Winterswijk te verduurzamen. Lep op in de volgende straten in Winterswijk: de Nijverheidsstraat, Ambachtsstraat, Rondweg Zuid en de Kottenseweg. Hier geldt een beschermd stads-/dorpsgezicht, Hierdoor heeft u een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen.

Winterswijk in 2030 energieneutraal

Gemeente Winterswijk gaat voor duurzaam. Het streven is om een prettige en leefbare omgeving te worden. Daarom is het de doelstelling om in 2030 energieneutraal te zijn. Al 8% van de inwoners uit Winterswijk profiteert van zonne-energie. Dit is te weinig om in 2030 energieneutraal te worden en een goede leefomgeving te creëren. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar dit wil niet wegnemen dat het onmogelijk is! En mede door het grote aantal geschikte daken is zonne-energie een kansrijke optie om te verduurzamen. Om inwoners te helpen met verduurzamen heeft de gemeente een aantrekkelijke lening beschikbaar gesteld. Deze lening heeft een laag rentepercentage, waardoor u waarschijnlijk meer opbrengt met uw panelen dan u betaalt aan rente. De keuze voor zonnepanelen is dan makkelijk gemaakt. Lees hieronder meer over deze lening.


Duurzaamheidslening in gemeente Winterswijk

Gemeente Winterswijk heeft het doel om in 2030 energieneutraal te zijn.Voor de stimulering van dit doel biedt gemeente Winterswijk een duurzaamheidsleningaan.De duurzaamheidslening is een lening waarmee u de aanschaf van zonnepanelen kunt financieren:

 • Lenen van €2.500,- tot €25.000,-
 • Aantrekkelijke rente van 1,6% (rentetarief op 1 januari 2017)
 • Looptijd van 10 of 15 jaar
 • Volledig in te zetten voor 1 maatregel
 • Altijd boetevrij aflossen (minimaal €250,-)
 • Gemeentelijke regeling
 • Lening voor bestaande woningen

Wilt u meer informatie over de duurzaamheidslening, dan kunt u een kijkje nemen: op de website van het SVn of hier voor informatie over de Duurzaamheidslening Winterswijk.

Voor meer informatie over duurzaamheid binnen de gemeente Winterswijk kunt u de website van het energieloket bekijken: Klik hier voor het energieloket Winterswijk.

Zonneplan bekijkt voor u de mogelijkheden

Zonneplan aanvragen

56 reviews van mensen uit de omgeving van Winterswijk

Gemiddeld
8,9
9.0
De panelen staan mooi op dak! Waar ik het meest gecharmeerd van ben, was de begeleiding van Koen. Koen heeft mij erg goed geholpen met het maken van lastige keuzes en uiteindelijk waren we er samen uitgekomen. Daarnaast waren de monteurs ook erg duidelijk. het gehele proces van A tot Z is prima verlopen en het eindresultaat is prachtig!
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 275 Wp Poly

10.0
Zonneplan heeft super werk geleverd! De zonnepanelen staan er mooi op en de monteurs hebben mij alles duidelijk uitgelegd wat ik moest weten. Mijn vrouw vind de monitoring super interessant en we kijken uit naar de zonnige dagen. Ik heb aan mijn vrienden ook Zonneplan voorgesteld en verteld wat Zonneplan allemaal doet voor haar klanten.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

9.0
Het gaat hartstikke goed met de zonnepanelen. Het duurde iets langer voordat het geïnstalleerd werd omdat het hartstikke druk was, maar toen wij uiteindelijk de zonnepanelen hadden waren we zo ontzettend blij. Alles doet het goed en daarbij zitten we elke dag op onze app om te kijken wat de zonnepanelen aan het doen zijn. Zelfs met dit donkere weer vinden we het nog steeds leuk om de opbrengsten te zien.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 275 Wp Poly

9.0
Het traject met Zonneplan is goed verlopen. Ik ben erg tevreden over de montage en de geleverde service.
Zonnepanelen Winterswijk
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp All Black

9.0
We genieten al volop van onze eigen zonne-energie. De installatie verliep zonder problemen. Alles is in goed overleg aangelegd. Onze zoon heeft ondertussen ook zonnepanelen laten plaatsen door Zonneplan. Hij is net zo tevreden als wij.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp All Black

9.0
De zonnepanelen bevallen goed. Ik heb weinig op of aan te merken op het hele proces. Alles is netjes verlopen en ik ben dan ook blij met de service van Zonneplan.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 295 Wp Black/white

9.0
Ik kan niet anders zeggen dan prima! De jongens van de installatie waren op tijd en hebben alles snel, vlot en erg netjes afgehandeld! De installatie ging ook goed in overleg. Het adviesgesprek ging ook erg goed! De uitleg over de subsidie was ook erg duidelijk. Het proces rondom de btw was ook erg makkelijk, en ik heb geen problemen ervaren!
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp All Black

8.4
Ik heb eigenlijk helemaal geen klachten! De installatie is vlot verlopen, op een beetje troep na, helemaal naar wens verlopen! In het adviesgesprek ben ik ook goed voorgelicht over het hele proces. Erg duidelijk!
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp All Black

8.0
Alles bij Zonneplan is prima verlopen. Van aanvraag tot aan de installatie was alles dik in orde. De adviseur gaf een duidelijk advies en de installatie verliep ook lekker soepel. Ik ben dus erg tevreden over de gehele service die Zonneplan heeft geboden.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp All Black

10.0
Zonneplan is mij erg goed bevallen! De installatie ging helemaal prima en naar wens! De btw teruggave is echt perfect! Eigenlijk al met al een foutloos proces. Ik heb zelfs Zonneplan al geattendeerd bij vrienden van mij. Zonneplan regelt alles voor je!
Gekozen voor SolarEdge SE2200 HD Wave en Trina Solar 295 Wp Black/white

Verdienen met zonnepanelen?

Aan de slag