088-0203000Bereikbaar tot 20:30 uur
Winschoten
Zonnepanelen in Winschoten

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Winschoten

Zonneplan is blij met de inwoners van Winschoten! de inwoners zijn namelijk erg duurzaam bezig. De daken in de gemeente schitteren met zonnepanelen op het dak. Daarnaast staat er sinds kort een Ecoplant op het plein van Campus Winschoten. Deze Ecoplant heeft zonnepanelen waardoor de Leerlingen en studenten hun smartphones vanaf nu kunnen opladen met zonne-energie! Wat een mooi initiatief!

Samen hebben de zonnepanelenbezitters in Winschoten al €1.640.205 bespaard. Gemiddeld bespaart een huishouden jaarlijks ongeveer  €1.143. Een flinke besparing op de energierekening dus. Wil jij ook graag jaarlijks geld besparen? De eerste stap is simpel: doe de dakcheck en ontdek of jouw dak geschikt is.

Na het invullen van postcodecheck neemt een van onze adviseurs contact met je op. Deze adviseur bekijkt of jouw woning geschikt is voor zonnepanelen en wat jij kunt besparen. Jouw adviseur maakt een persoonlijk Zonneplan met daarin informatie over de gekozen materialen, de totale kosten en natuur wat jij gaat besparen.

 

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Winschoten:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Winschoten kende afgelopen jaar 1036 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Winschoten zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Winschoten ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Winschoten kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Winschoten

Al 1.435 opgewekte zonnepaneeleigenaren in Winschoten gingen je voor.

Zonnepanelen installateur Winschoten

Benieuwd waar wij installeren en hoe onze monteurs dit doen? Onze ervaren zonnepanelen monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Winschoten zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, komen we langs om de zonnepanelen te installeren.

In Hoogeveen hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Tijdens de installatiedag komt er een installatie team van Zonneplan jouw zonnepanelen en omvormer installeren. Het team bestaat uit drie monteurs: Twee dakspecialisten en één elektricien

 

Dak geschikt voor zonnepanelen in Winschoten

In de gemeente Oldambt zijn veel woningen met geschikte daken voor zonnepanelen. Van alle koopwoningen in de gemeente zijn 77% daken geschikt. Zonneplan doet van te voren onderzoek naar het aantal geschikte daken. Hierbij worden daken met veel schaduw, een rieten dak en een ongunstige ligging niet meegenomen.

We hebben aan al veel inwoners zonnepanelen mogen leveren in Winschoten. Onze klanten zijn heel tevreden, dat zien we aan ons klantcijfer van 9.2 Logisch, want door de hoge rendement-panelen en de ONE-omvormer met 4G verbinding ben jij klaar voor de toekomst.

Zonnepanelen kopen in Winschoten

De gemeente heeft als doel dat in 2050 Oldambt aardgasvrij is. Veel inwoners van Winschoten zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 1.435 inwoners die overstappen op eigen energie. Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Winschoten . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Winschoten ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Winschoten .

Winschoten gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Winschoten voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Winschoten !

Vragen over zonnepanelen in Winschoten

 • Waarom zonnepanelen kopen in Winschoten?

  Zonnepanelen kopen in Winschoten heeft voordelen. Op steeds meer daken in Winschoten liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Winschoten?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Winschoten . Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Winschoten?

  In Hoogeveen hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zijn er in de regio ook twee lokale Zonneplan partners. Sunnxt B.V. uit Groningen en Enerdjé uit Farsum. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

   


Winschoten in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Winschoten steeds populairder geworden. Benieuwd hoe Winschoten er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in Winschoten

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!