088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur
Wijchen
Zonnepanelen in Wijchen

Zonnepanelen van Zonneplan

 • Ontvang gratis zonnepanelen advies
 • Ontdek wat je verdient
 • Installatie door vakspecialisten

Doe de gratis dakcheck

Let op: wachttijd adviesgesprek 4 weken
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Wijchen

De gemeente Wijchen is al goed bezig met verduurzamen! Zo is er een energieloket beschikbaar voor de inwoners en is de gemeente afgelopen jaar gestart met de 'Winst uit je woning' actie. Ook stappen steeds meer inwoners over op zonne-energie. Niet gek, aangezien je flink bespaart op de energierekening. Ga jij ook profiteren van de zon?

In gemeente Wijchen hebben inwoners zonnepanelen. Samen wekken ze eigen stroom op en zijn ze minder afhankelijk van het net. Gezamenlijk besparen zij euro op hun energierekening. Gemiddeld is dit 820 euro per jaar. Met onze gratis postcodecheck kom jij ook te weten hoeveel je kunt besparen.

Na de aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Na het gesprek met de adviseur ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Wijchen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Wijchen kende afgelopen jaar 1087 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Wijchen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Wijchen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Wijchen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Wijchen

Al 3.333 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Wijchen gingen je voor.

Potentie in de gemeente Wijchen

Zonneplan doet onderzoek naar de potentie van daken. Hierbij kijken we naar alle relevante aspecten die komen kijken bij het plaatsen van zonnepanelen. Denk hierbij aan daken die niet geschikt zijn, zoals rieten daken, een verkeerde ligging van het dak of obstakels die de zon kunnen hinderen. Uit dit onderzoek blijkt dat nog daken in Wijchen kunnen profiteren van zonnepanelen!

Maar let wel even op als je in Batenburg woont. In delen hiervan geldt namelijk een beschermd stadsgezicht. Hier kunnen wel zonnepanelen geplaatst worden, maar moet eerst een vergunning worden aangevraagd. In de rest van de gemeente kunnen de zonnepanelen zonder vergunning geplaatst worden.

Energieneutraal in 2050

Uiterlijk in 2050 wil Wijchen energieneutraal zijn. Dit houdt in dat er evenveel energie wordt opgewekt als dat er verbruikt wordt. Veel inwoners zijn al bezig met deze veranderingen en er zijn al veel inwoners die overstappen op zonne-energie. Zonneplan wil hier graag haar steentje aan bijdragen en de gemeente voorzien van zoveel mogelijk zonnepanelen. Op dit moment zijn er daken die al panelen hebben. Dat is al een grote stap richting een duurzamer Wijchen, maar nog niet genoeg om de doelstelling te halen. Help jij de gemeente daarom ook mee?


Wijchen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Wijchen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Wijchen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Wijchen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

Let op: wachttijd adviesgesprek 4 weken